Γεύση

Κρεατόσουπα με λαχανικά

Η κρεατόσουπα με λαχανικά είναι ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Δείτε τη συνταγή που προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης για κρεατόσουπα με λαχανικά.

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι ποντίκιΑλάτι & πιπέρι50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.2 κ.σ. ελαιόλαδο2 σκ. σκόρδο2 φύλλα δάφνης2 κλ. δεντρολίβανοΧυμό και φλούδες από 1 λεμόνι50 γρ. κρασί λευκό1 ½ λίτρο νερό1 κιλό ανάμεικτα λαχανικά½ ματσάκι σέλινο (μόνο τα φύλλα)

Για το σερβίρισμαΦέτες από 1 λεμόνι1 κ.σ. σέλινο (μόνο τα φύλλα)1 κ.σ. ελαιόλαδοΠιπέρι

Διαδικασία 

Σύμφωνα με το akispetretzikis.gr, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει. Κόβουμε το ποντίκι σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και φροντίζουμε να καλυφθεί με το αλεύρι όλη η επιφάνεια του κρέατος.

Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε τα κομμάτια από το κρέας. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο και τις φλούδες λεμονιού.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε το νερό, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε για 1 ½ ώρα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά και το σέλινο. Καλύπτουμε ξανά με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά.

Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, σέλινο, ελαιόλαδο και πιπέρι.