Αθλητισμός

ΑΕΛ – ΑΕΚ 0-0: ”Στάση” στη Λάρισα για την ΑΕΚ

ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-0: Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έμεινε στο ''μηδέν'' στην έδρα της ΑΕ Λάρισας και έχασε έδαφος στη ''μάχη'' για την πρωτιά, καθώς είναι μεν πρώτη, αλλά ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ μπορούν να την ξεπεράσουν εάν επικρατήσουν αύριο των αντιπάλων τους.

ΑΕΛ – ΑΕΚ 0-0: Η ”Ένωση” είχε τη διάθεση, όπως και την κατοχή υπέρ της στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αλλά γκολ δεν μπόρεσε να βάλει απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα της Λάρισας και επιστρέφει στην Αθήνα… άπραγη, μένοντας στο ”μηδέν” με τους ”βυσσινί (0-0).

Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει την ΑΕΚ στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό (αμφότεροι έχουν 38), με την ομάδα του Όσκαρ Γκαρσία να έχει την ευκαιρία να ξεφύγει με τρεις βαθμούς από την αντίστοιχη του Χιμένεθ, σε περίπτωση που επικρατήσει αύριο της Ξάνθης.

Παράλληλα, τη γκέλα της ΑΕΚ μπορεί κάλλιστα να την εκμεταλλευτεί και ο ΠΑΟΚ, o οποίος αντιμετωπίζει αύριο τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα και με νίκη θα αφήσει και εκείνος πίσω του την ομάδα του Χιμένεθ.

Όσο για το ματς; Όπως προαναφέρθηκε, η ΑΕΚ είχε τη διάθεση, όχι όμως τον τρόπο για να απειλήσει τα καρέ των γηπεδούχων, με την πρώτη ευκαιρία να έρχεται στο 34ο λεπτό. με τον Μπακασέτα να βλέπει την προσπάθειά του να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Στο δεύτερο μέρος, ο Μασούντ πήγε να βάλει ένα περίεργο γκολ από… κόρνερ, καθώς η μπάλα πήρε περιέργη τροχιά και κατέληξε στο πρώτο δοκάρι (83′).

Το αποτέλεσμα έμεινε ως έχει έως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τους γηπεδούχους να φτάνουν τους 21 βαθμούς και την ΑΕΚ να περιμένει παρόμοιες… γκέλες από τους δύο συνδιεκδικητές της κορυφής στα αυριανά παιχνίδια τους.