Ελλάδα

Βασίλης Στεφανάκος: Σε κιθάρα είχαν το καλάσνικοφ οι εκτελεστές – Ποιους “βλέπει” η ΕΛΑΣ

"Μεξικάνικου" τύπου χαρακτηρίζει η αστυνομία τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου. Πως έδρασαν οι εκτελεστές, ποιους "βλέπει" η ΕΛΑΣ.

Δολοφονημένος μέσα στο αυτοκίνητό του, έξω από εταιρεία ιδιοκτησίας του στη Λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι, βρέθηκε χθες στις 19.10 ο πρώην βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος. Σύμφωνα με τις περιγραφές των αστυνομικών, οι δράστες –πιθανότατα δύο– πλησίασαν από την πλευρά του συνοδηγού, άνοιξαν την πόρτα, άδειασαν ένα γεμιστήρα καλάσνικοφ και διέφυγαν με κλεμμένη λευκή μηχανή τύπου Tiger.

Στο ισόγειο του κτιρίου, έξω από το οποίο ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο, λειτουργούσε ζαχαροπλαστείο και στον πρώτο όροφο εταιρεία διανομής υγραερίου που είχε συστήσει το 57χρονο θύμα μετά την αποφυλάκισή του το 2016.

Κατά πληροφορίες, ο Στεφανάκος συνήθιζε να συνοδεύεται από ένα ή περισσότερα άτομα της προσωπικής του ασφάλειας. Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν χθες κατά τη στιγμή της επίθεσης βρισκόταν και κάποιος άλλος μαζί του. Για τη μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες είχε δηλωθεί παλιότερα κλοπή.

O "αρχηγός της Ελευσίνας" και η ανησυχία της αστυνομίας

Ο βαρυποινίτης είχε ανοικτά μέτωπα με σκληρές φυσιογνωμίες της ελληνικής μαφίας. Πάντως από την πρώτη στιγμή που ο Βασίλης Στεφανάκος αποφυλακιστηκε απρόσμενα -λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου- οι επικεφαλής των αστυνομικών Αρχών είχαν έντονη ανησυχία, αφού ο βαρυποινίτης είχε πολλούς εχθρούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν αποφυλακίστηκε ο Στεφανάκος (Αύγουστος 2016) οι αστυνομικοί τόνιζαν ότι σχετικά πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί και ο φερόμενος «αρχηγός της Ελευσίνας» με τον οποίο είχαν… ανοικτούς λογαριασμούς.

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον Στεφανάκο έξω από το κτίριο που παλιότερα χρησιμοποιούσε ως έκθεση αυτοκινήτων, στην λεωφόρο Αθηνών 302 και τώρα διατηρούσε ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο και χρησιμοποιούσε ως γραφεία εταιρείας με υγραέριο τον πρώτο όροφο. Το κτίριο αυτό, μάλιστα, βρίσκεται κοντά στο σπίτι του βαρυποινίτη. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, οι εκτελεστές ήταν ολόκληρη ομάδα και πιθανολογείται ότι εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, υπήρχαν και άλλα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του στόχου τους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Στεφανάκος κυκλοφορούσε πάντα με συνοδεία για προστασία, καθώς και με θωρακισμένο αυτοκίνητο.

Ο εκτελεστής άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού

Ετσι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη στιγμή που ο Βασίλης Στεφανάκος άνοιγε την πόρτα του οδηγού να μπει στη θωρακισμένη BMW του, ταυτόχρονα, ο εκτελεστής άνοιγε την πόρτα του συνοδοιγούν και τον γάζωνε με 22 σφαίρες. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στην μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του και τράπηκαν σε φυγή αναπτύσσοντας ταχύτητα προς την περιοχή του Ασπροπύργου. 

Αστυνομικές πηγές χαρακτηρίζουν την εκτέλεση «μεξικανικού τύπου» και αυτό γιατί ο εκτελεστής φέρεται να είχε καλυμμένο το πολεμικό καλάσνικοφ σε θήκη κιθάρας. Το έβγαλε από εκεί δευτερόλεπτα πριν την εκτέλεση. 

Να σημειωθεί ότι την ώρα της δολοφονίας στο εσωτερικό της επιχείρησης και στο σπίτι βρίσκονταν η σύζυγος και ο αδερφός του θύματος, ενώ αμέσως μόλις έγινε γνωστό το τι συνέβη στο σημείο συγκεντρώθηκαν φίλοι του. 

Ποιους “βλέπει” πίσω από τη δολοφονία η ΕΛ.ΑΣ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πρώτη στιγμή οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν να αναζητούν τους δολοφόνους ανάμεσα στα λεγόμενα “πληρωμένα πιστόλια”, τους ανθρώπους εκείνους που δρουν για λογαριασμό νονών της νύχτας εκτελώντας συμβόλαια θανάτου.

Λόγω του “στόχου” που επιλέχθηκε έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. λένε ότι πρόκειται για επαγγελματίες οι οποίοι ίσως ήρθαν ακόμη και από το εξωτερικό. Ήρθαν ωστόσο εκτελώντας εντολή άλλου.

Οι αστυνομικοί “βλέπουν” πίσω από την εντολή δύο άτομα. Στη δολοφονία ωστόσο υπάρχει ένας βασικός ύποπτος. Πρόκειται για έναν 44χρονος γνωστό με διάφορα παρατσούκλια, όπως “καράφλας”, “σαμπρέλας” ή ακόμη και “Νταίζη”.

Στο παρελθόν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 44χρονος και ο 58χρονος είχαν έρθει σε ανοιχτή ρήξη. Υπάρχουν δολοφονίες ατόμων που συνδέονται είτε με τον έναν είτε με τον άλλο, αλλά και βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος επιχειρήσεων.

Είναι γνωστή η κόντρα επί χρόνια του Βασίλη Στεφανάκου ωστόσο και με νονό της Ελευσίνας, όπως αποκαλείται, παρά το γεγονός ότι οι δύο άνδρες φαινόταν τον τελευταίο καιρό να τα είχαν βρει μεταξύ τους.

Σε κάθε περίπτωση, εκτός από τους ηθικούς αυτουργούς οι αστυνομικοί ερευνπύν και για τους φυσικούς δράστες της δολοφονίας. Οι έρευνες στην περιοχή από το Χαϊδάρι ως την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο, όπου φάνηκαν να κατευθύνονται τα δύο άτομα με τη μηχανή δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή.

Εξετάζονται από τα πρώτα λεπτά μετά τη δολοφονία όλα τα πλάνα από κάμερες επιχειρήσεων αλλά και διαχείρισης της κυκλοφορίας τόσο στη λεωφόρο Αθηνών, όσο όμως και σε δρόμους που μπορεί να χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διαφυγή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο