Το μαύρο πιπέρι μπορεί να συνεισφέρει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, διαπιστώνει νέα μελέτη από την Ινδία.
Η πιπερονάλη, ένωση που υπάρχει στο καρύκευμα του πιπεριού ελαχιστοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις επιβλαβείς επιδράσεις μιας διατροφής πλούσιας σε λιπαρά, σύμφωνα με έρευνα Ινδών ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Sri Venkateswara.
Το πείραμα να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε πάνω σε… ποντίκια.
Από αυτά όσα έλαβαν ως συμπλήρωμα πιπερονάλη για έξι εβδομάδες είχαν μικρότερο σωματικό βάρος, λιγότερο ποσοστό λίπους και χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, καθώς και πιο δυνατά οστά σε σύγκριση με εκείνα που τρέφονταν μόνο με λιπαρές τροφές και καθόλου πιπέρι.