Πολιτική

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δεν ξέρω αν έχετε προσλάβει χειρομάντη ή μέντιουμ αλλά σας λένε αυτά που θέλετε να ακούσετε (pics &vid)

Η κυβέρνηση της αριστεράς δεν μπορεί να περιμένει... Δευτέρα Παρουσία σαν τους χιλιαστές ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΚΚΕ ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με επίθεση στο ΚΚΕ χωρίς να το κατονομάζει επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι "Θα κριθούμε από την ιστορία" ενώ αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως "Προβλέπατε διαρκώς τα ίδια και τα ίδια. Κάθε Πρωτοχρονιά λέτε ότι είναι εκλογική χρονιά. Δεν ξέρω αν έχετε προσλάβει ως σύμβουλο χειρομάντη ή μέντιουμ αλλά σας λένε αυτά που θέλετε να ακούσετε".

"Καιρός να αποδεχθείτε την πραγματικότητα. Η Ελλάδα έχει αλλάξει ρότα. Έχοντας στο τιμόνι αυτούς που εσείς προεξοφλούσατε ότι θα την οδηγήσουν στα βράχια. Ό,τι και να λέτε η χώρα ανακάμπτει η οικονομίας της σημειώνει ρυθμούς ανάπτυξης που εσείς δεν είχατε δει στα χρόνια που κυβερνούσατε" συνέχισε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε δε ότι σήμερα γίνεται ορατό ότι το ερχόμενο καλοκαίρι η χώρα αφήνει πίσω της τη δυσκολότερη και πολλαπλώς επιζήμια περίοδο που έζησε η Ελλάδα από την εποχή της Μεταπολίτευσης. Κράτησε 8 ολόκληρα χρόνια και θα διαρκούσε περισσότερο αν ο λαός δεν είχε στείλει στην αντιπολίτευση τα κόμματα που ευθύνονται για την κρίση

«Από την ώρα που αναλάβαμε την διακυβέρνηση αντιπολιτεύονται έχοντας ανοικτό το κουτί της Πανδώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Κατηγόρησε προσωπικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προέβλεπε πως δεν θα κλείσουν οι αξιολογήσεις ότι θα έρθει ο κόφτης, ότι η χώρα όδευε προς τα βράχια κλπ.

Η ανεργία έχει μειωθεί και καταγράφεται ρεκόρ δεκατίας στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων, η απόδοση των ομολόγων έχουν πέσει σε επίπεδο του 2016. Και αυτή η θετική προοπτική αναμένουμε να επιβεβαιωθεί το προσεχές διάστημα. Στόχος μας μετά την αξιολόγηση να μπούμε στη συζήτηση για τα συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος ανέφερε ο κ.Τσίπρας. «Υπήρξαν συμβιβασμοί και υποχωρήσεις από την πλευρά μας». 

«Κάθε διαπραγμάτευση καταλήγει και σε επιτυχίες και σε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Δεν το κρύψαμε ποτέ. Κι αυτός είναι ο λόγος που θέλουμε να βγούμε από αυτό το πλαίσιο το καλοκαίρι» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και υπερασπίστηκε το πολυνομοσχέδιο λέγοντας ότι οι θετικές ρυθμίσεις είναι περισσότερες από τις αρνητικές. 

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει φέρει εμβληματικά νομοσχέδια για υγεία εργασιακά που δεν άπτονται των προαπαιτούμενων. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για το Κτηματολόγιο και ρώτησε " γιατί μέσα σε 40 χρόνια δεν είχατε καταφέρει να το υλοποιήσετε;". 

Εσείς μιλάτε για μεταρρυθμίσεις και αναγορεύεστε σε μεγάλους μεταρρυθμιστές είπε και κατηγόρησε τα κόμματα ότι μέσα στα χρόνια κατάφεραν να περάσουν στην κοινή γνώμη ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι το κόψιμο των συντάξεων. Μίλησε για το θέμα των αδειών και των κανόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Επικαλέστηκε την θετική διάταξη να προηγούνται οι εργαζόμενοι στην ικανοποίηση των απαιτήσεων σε επιχειρήσεις που έχουν χρεοκοπήσει.

Μίλησε για τη διάκριση ανάμεσα σε αυτό που συμβαίνει σήμερα και σε αυτό που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. «Εμείς δεν έχουμε μόνο στόχο να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια αλλά έχουμε όραμα η Ελλάδα να γίνει σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, χωρίς πολυνομία και γραφειοκρατία που ευνοεί τις πελατειακές σχέσεις» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Μιλώντας για τις επίμαχες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου δηλαδή για τα οικογενειακά επιδόματα είπε ότι υπήρξε μεγάλη και στρεβλή κριτική. 

Επικαλέστηκε το επιχείρηση του εξορθολογισμού των επιδομάτων και τόνισε πως οι 730 χιλιάδες οικογένειες από τις 800 χιλιάδες θα δουν σημαντική αύξηση έως και διπλασιασμό. Κι εξήγησε ότι οι πολύτεκνοι θα λαμβάνουν τα επιδόματα παιδιού επί κάθε Χ παιδί. Υποστήριξε ότι πρέπει να στηριχθούν τα ζευγάρια που θέλουν κάνουν ένα παιδί και δεύτερο παιδί. Κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι με ψηφοθηρικούς λόγους είχαν δομήσει τα οικογενειακά επιδόματα. 

Ειδικά για τις 100 χιλιάδες τρίτεκνους και πολύτεκνους που όπως είπε θα δουν και αυτοί μικρές αυξήσεις. Αναγνώρισε ότι μια μικρή κατηγορία θα δει μειώσεις αλλά επανέλαβε πως η κυβέρνηση εντός του 2018 και μετά από έλεγχο θα αποκαταστήσει το πρόβλημα. Για τη ρύθμιση που αφορά την κήρυξη των απεργιών μίλησε για «παραπλάνηση» η οποία μπορεί κάποιους να βοηθάει αλλά δεν βοηθάει την αλήθεια. 

Αναφερόμενος στην ιστορία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το θέμα των απεργιών και του συνδικαλιστικού νόμου έριξε βέλη κατά της ΓΣΕΕ ότι το 2015 είχε φωνή και στήριξε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα αλλά δεν είχε στόμα και μιλιά όσο διαρκούσε η μάχη της κυβέρνησης να αποτρέψει το lock out την απελευθέρωση των απολύσεων. 

Εξηγώντας την ρύθμιση για τις απεργίες υποστήριξε πως δεν λέει ότι τα μισά μέλη του σωματείου πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της απεργίας αλλά ότι πρέπει να παρίστανται ώστε η γενική συνέλευση να έχει απαρτία. Και θύμισε ότι αυτή η διάταξη δεν αφορά σωματεία της ευρύτερης έκτασης όπως όπως πχ της Αττικής.

Δεν αλλάζει ο τρόπος απόφασης για τις απεργίες επέμεινε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος πρωτίστως στο ΚΚΕ που του ασκεί και την μέγιστη κριτική και πίεση για το θέμα. Δεν θέλω να μείνω άλλο και δεν θα καταγγείλω άλλο τη στάση τςη ΓΣΕΕ γιατί θα ήταν υπερβολή από το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ που πέχει μια ξεχωριστή άποψη για το ότι η χώρα πρέπει να βγει από την ΕΕ και την ευρωζώνη αλλά θέλω να καταγγείλω ψευδές και ανήθικο ότι η ρύθμιση αποτελεί κατάργηση της απεργίας. Και το ασύστολο ψεύδος ότι η κυβέρνηση ικανοποιεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις των δανειστών και του ΣΕΒ. Ρωτήστε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ γνήσιων εκφραστών του ΣΕΒ και των δανειστών να σας πουν τη θέσης τους.

Μην σκορπάτε την ηττοπάθεια στον εργατικό κόσμο. Το δικαίωμα στην απεργία ιερή κατάκτηση ούτε καταργείται ούτε απειλείται από αυτή την κυβέρνηση είπε χειροκροτούμενος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Με μια σειρά από στοιχεία για τους ελέγχους του ΣΕΠΕ και τις θέσεις εργασίας υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν απέδρασε αλλά δίνει μάχη για τους εργαζόμενους.Και προκάλεσε την πτέρυγα του ΚΚΕ να σκεφτεί τι θα συνέβαινε στα εργασιακά «αν παρέμεναν αυτοί» εννοώντας την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 

Την επόμενη φορά που στελέχη σας θα θελήσουν να διαμαρτυρηθούν δεν χρειάζονται κάμερες και σπασμένες τζαμαρίες μόνο διάλογος χρειάζεται αν η έννοια σας είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων. 

Η σημερινή ψηφοφορία θα είναι καθοριστική για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και αυτό κάνει τόσο νευρικούς κάποιους που προσβάλλονται. Τα δύσκολα είναι πίσω μας. Μπροστά μας είναι το μεγάλο στοίχημα της δίκαιης ανάπτυξης παραγωγής πλούτου και αύξησης των μισθών στην αύξηση των θέσεων εργασίας και περαιτέρω αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους. 

Το 2018 θα είναι χρονιά ορόσημο για την τελική μετάβαση της χώρας σε μια άλλη εποχή. Και θα το καταφέρουμε σε πείσμα και όσων βρίσκονται εκ δεξιών μας και εξ’ αριστερών μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο