Πολιτική

Σε αναβρασμό η κυβέρνηση μετά την παραίτηση Ζουράρι

Ο Κώστας Ζουράρις υπέβαλε την παραίτησή του μετά τις προσβλητικές αναφορές του στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και του Άρη.

Την Κυριακή, με μια σύντομη επιστολή γνωστοποίησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, ο Κώστας Ζουράρις.

«Ερίδματε (σσ καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον. Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις» αναφέρει η επιστολή, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», που τη δημοσιοποίησε.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνωστοποίησε στον πρωθυπουργό την πρόθεσή του να παραιτηθεί ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει στο Βήμα ότι προτίθεται να ανακοινώσει την απόφασή του και στη Βουλή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε σχετικές δηλώσεις μετά τη Δευτέρα, αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι η παραίτηση Ζουράρι ήρθε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος και τη ζήτησε.