Αν θέλετε κάτι ελαφρύ και με λίγα λιπαρά, τότε μία vegan κρέμα με κακάο είναι η κατάλληλη επιλογή.
Υλικά150 γρ. κακάο σε σκόνη120 γρ. κορν φλάουρ250 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη125 γρ. νερό150 γρ. σιρόπι αγαύης1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)Αμύγδαλο ωμό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Ανακατεύουμε σε μία κατσαρόλα το κακάο με το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το νερό και το σιρόπι αγαύης ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί το κακάο με το κορν φλάουρ και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Μεταφέρουμε την κατσαρόλα στη μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα μας. Ανακατεύουμε συνεχόμενα με το σύρμα χειρός για να αποφύγουμε τυχόν σβόλους στο μείγμα. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα (προαιρετικά).
Μεταφέρουμε σε ποτηράκια και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα. Σερβίρουμε με το ψιλοκομμένο αμύγδαλο.
*Η συνταγή είναι από το akispetretzikis.com