Ελλάδα

Μολότοφ και χημικά έξω από στη Βουλή (pics & vids)

Έκρυθμη είναι η κατάσταση έξω από τη Βουλή με τους διαδηλωτές κατά του πολυνομοσχεδίου να συγκρούονται με άνδρες των ΜΑΤ.

Ο χώρος γύρω από τον Άγνωστο Στρατιώτη στη Βουλή έχει γεμίσει με μολότοφ και χημικά καθώς ΜΑΤ και διαδηλωτές κατά του πολυνομοσχεδίου συγκρούονται.

Στελέχη του αντιεξουσιαστικού χώρου και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν ενωθεί με τους διαδηλωτές από τα συνδικάτα στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιείται συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Mέλη της ΛΑΕ επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν τρεις φορές έφοδο στη Βουλή, ανεβαίνοντας τα σκαλιά του Αγνωστου Στρατιώτη αλλά απωθήθηκαν από τους άνδρες της αστυνομίας, ενώ μια ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να ρίχνει κόκκινη μπογιά στους αστυνομικούς. Νωρίτερα, το φυλάκιο έπιασε φωτιά από μολότοφ που έριξαν άγνωστοι. Η φωτιά κατασβέστηκε αμέσως.

Την ίδια στιγμή, αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες και μία μολότοφ στα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν αμέσως και να γίνει χρήση χημικών από τους αστυνομικούς.

Λίγα λεπτά αργότερα, διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν εκ νέου το κτήριο της Βουλής, με συνέπεια να ξεκινήσει δεύτερος γύρος.