Γεύση

Κεφτεδάκια: Η αυθεντική συνταγή της γιαγιάς!

Μυστικά για να πετυχαίνουν πάντα τα κεφτεδάκια.

Τα κεφτεδάκια είναι τα αλμυρά… σοκολατάκια. Όλοι τα αγαπούν και κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα. Όλοι ξέρουν μία συνταγή, όμως η κλασσική της γιαγιάς είναι εκείνη που υπόσχεται την επιτυχία του πιάτου.

Υλικά

2 φέτες ξερό ψωμί2 ποτήρια γάλα700 γραμμάρια κιμά (μείξη βοδινού και αρνίσιου κιμά, καλύτερα)1 κουταλιά δυόσμος, ψιλοκομμένος1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος2 αυγά1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο2 κουταλιές ελαιόλαδοΑλάτι, πιπέρι, ελάχιστο χυμό λεμονιού

ΕκτέλεσηΜουλιάστε το ξερό ψωμί στο γάλα, σε βαθύ μπολ -Το γάλα είναι μεγάλο μυστικό για μαλακούς κεφτέδεςΜη βάλετε υπερβολικό ψωμί, αποτυγχάνουν οι κεφτέδεςΒάλτε τον κιμά σε μπολ, προσθέστε δυόσμο, μαϊντανό, αυγά, κρεμμύδι, χοντρό αλάτι, πιπέρι, λίγο χυμό λεμονιού και το ψωμί που έχει προηγουμένως στίψει καλάΑναμείξτε τα υλικά πολύ καλά, με τα χέρια, χωρίς ωστόσο να σφίξετε πολύ το μείγμαΜε τα χέρια σχηματίστε κεφτεδάκια, στο μέγεθος που τα θέλετεΒάλτε τα στο τηγάνι και σε 10 λεπτά θα είναι έτοιμα.