Αθλητισμός

Πολλαπλά… φάουλ στην υπόθεση Τσάβες

Οι μπελάδες που δημιούργησε στον Παναθηναϊκό η μεταγραφή του Τσάβες.

Όταν, το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωνε την απόκτηση του Αντρές Τσάβες, ουδείς φανταζόταν την εξέλιξη της ιστορίας. Ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος της ομάδας.Οι αρχικές προσδοκίες που δημιουργήθηκαν από το όνομα του 26χρονου φορ αλλά και η οικονομική υπέρβαση που έγινε από τον σύλλογο προκειμένου ο Αργεντινός να πει το ”ναι” και να έρθει στην Ελλάδα, έπεσαν στο… κενό.

Έξι μήνες αργότερα, ο Τσάβες μετέβη στην Αργεντινή και… έμεινε εκεί, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στο να ψάχνει τρόπους να απεμπλακεί από εκείνον αλλά και το βαρύ συμβόλαιό του. Η Μπελγκράνο και η Εστουδιάντες έχουν μπει ”γερά” στο ”κόλπο” ώστε να αγοράσουν το 50% του Τσάβες, δίνοντας ”ανάσα” 800.000 ευρώ στα ταμεία του Παναθηναϊκού, ωστόσο το ποσό αυτό δεν θα λύσει παρά ελάχιστα θέματα.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει χρήματα τόσο στον ποδοσφαιριστή, όσο και στις Μπόκα – Μπάνφιλντ, με την παραχώρηση του Τσάβες να λειτουργεί ως κάλυψη για ένα μέρος της ”χασούρας” που προήλθε από τη μεταγραφή του στην Ελλάδα, η οποία είχε ως απολογισμό ένα γκολ σε οκτώ μόλις αναμετρήσεις.