Τεχνολογία

WeChat: Το κινεζικό ”Facebook” που άφησε πίσω το γνήσιο

Το WeChat είναι από τις διασημότερες εφαρμογές στην Κίνα, ξεπερνώντας ακόμα και το Facebook σε χρηματιστηριακή αξία.

Το «προσπέρασμα» που έκανε την περασμένη εβδομάδα στο Facebook η εταιρεία που διαχειρίζεται το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στην Κίνα, WeChat, αποτελεί μια ακόμα επίδειξη δύναμης της χώρας.

Όπως γράφει ”Το Βήμα”, η Tencent Holdings, που μεταξύ άλλων ελέγχει τη δημοφιλέστατη στην Κίνα εφαρμογή μηνυμάτων WeChat και επίσης διάσημα ηλεκτρονικά παιχνίδια όπως το ”Legends” και το ”Honour of Kings”, ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το Facebook. 

Ειδικότερα, η κεφαλαιοποίησή της έφθασε τα 522 δισ. δολάρια, ενώ του Facebook παραμένει στα 519 δισ. Να σημειωθεί ότι πλέον μόνο η Apple, η Microsoft και η Amazon έχουν πλέον μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία από αυτήν.

Η Tencent έγινε επίσης η πρώτη ασιατική εταιρεία που ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα 500 δισ. δολάρια. Όσο για τον διευθύνοντα σύμβουλό της Μα Χουατένγκ ξεπέρασε σε προσωπική περιουσία τους ιδρυτές του Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν και με 48,3 δισ. δολάρια ανέβηκε στην ένατη θέση της κατάταξης του περιοδικού «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.