Υγεία

Βιταμίνη D: Τροφές που καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμού σας

Η διατροφή θεωρείται ότι καλύπτει σε ένα μικρό μόνο ποσοστό τις ανάγκες μας σε βιταμίνη D, ωστόσο τους χειμερινούς μήνες η σημασία της είναι πολύ μεγάλη.

Η βιταμίνη D είναι δυσεύρετη τον χειμώνα, αφού ο καιρός δεν μας επιτρέπει να απολαύσουμε τις ακτίνες του ήλιου ώστε να τη συνθέσει φυσικά ο οργανισμός μας.

Η διατροφή θεωρείται ότι καλύπτει σε ένα μικρό μόνο ποσοστό τις ανάγκες μας σε βιταμίνη D, ωστόσο τους χειμερινούς μήνες η σημασία της είναι πολύ μεγάλη.

Παρακάτω θα δείτε 10 τροφές που παρέχουν βιταμίνη D:

– Φρέσκο ψάρι: 425 IU σε ένα φιλέτο σολομό 90 γρ., 547 IU σε ένα φιλέτο σκουμπρί 90 γρ.

– Κρόκος αυγού: 41 IU σε έναν κρόκο

– Γάλα (πλήρες, άπαχο ή με λίγα λιπαρά): 100 IU ανά ποτήρι 240 ml

– Γιαούρτι: 80-100 IU ανά μερίδα 180 γρ.

– Γάλα αμυγδάλου: 100 IU ανά ποτήρι 240 ml

–  Χυμός πορτοκάλι: 137 IU ανά φλιτζάνι

– Δημητριακά: 50-100 IU ανά ένα φλιτζάνι

– Ενισχυμένο τόφου: 80 IU ανά μερίδα 90 γρ.

– Βρόμη: 150 IU σε μία ατομική μερίδα

– Τυρί: 40 IU ανά φέτα