Το άγχος και η κούραση καθώς και ο όγκος πληροφορίων που δεχόμαστε καθημερινά από το περιβάλλον μας δημιουργούν συχνά προβλήματα μνήμης.
Σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου παίζει και η διατροφή ενώ υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορεί να βελτιώσουν τη μνήμη μας.
Ακολουθώντας μια διατροφή πλούσια σε μωβ και κόκκινες τροφές μπορείτε να τη βελτιώστε. Αυτό οφείλεται στο φυτοχημικό ανθοκυάνη που δίνει το χρώμα σε αυτές τις τροφές, ενισχύοντας παράλληλα τη μνήμη.
Αυτές οι τροφές είναι:
1. ΚρεμμύδιΤα κόκκινα κρεμμύδια περιέχουν ανθοκυάνη και κερσετίνη βοηθώντας τη μνήμη μας σε σημαντικό βαθμό.
2. ΜήλοΤα μήλα περιέχουν υψηλά επίπεδα κερσετίνης, ενός αντιοξειδωτικού, που έχει αποδειχθεί σε μελέτες, ότι προστατεύει από το Αλτσχάιμερ. Η περισσότερη κερσετίνη βρίσκεται στη φλούδα, η οποία περιέχει και την ανθοκυάνη.
3. ΔενδρολίβανοΤο δενδρολίβανο περιέχει καρνοσικό οξύ, μια νευροπροστατευτική ουσία που Μελέτη έχει δείξει ότι ακόμα και η μυρωδιά του δεντρολίβανου βελτιώνει τη μνήμη των εργαζομένων σε γραφεία.
4. ΠαντζάριΤα παντζάρια είναι καλή πηγή ανθοκυάνης και φυλλικού οξέος και επίσης είναι μια τροφή που ενισχύει τη μνήμη.