Η σοκολάτα βοηθάει στο να έχουμε γερά δόντια.
Αποδεικνύεται ότι η θεοβρωμίνη βοηθά την κρυσταλλική δομή των δοντιών και προστατεύει τα δόντια από οξέα. Είναι επίσης καλύτερη από το φθορίδιο του νατρίου που περιέχεται στις περισσότερες οδοντόκρεμες.
Αυτό σημαίνει ότι η θεοβρωμίνη μπορεί να μειώσει τις ζημίες από τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για το μεγαλύτερο μέρος της τερηδόνας.
Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι πολύ σημαντικό, γιατί περισσότερο από μισό αιώνα, δεν υπήρχε κάτι νεότερο για το πρόβλημα της τερηδόνας εκτός από την βοήθεια με οδοντόκρεμες.
Δυστυχώς όμως, η σοκολάτα δεν είναι κατάλληλη για την διατροφή επειδή περιέχει ζάχαρη, αντίθετα με την βοήθεια που προσφέρει στην καταστροφή των βακτηρίων που διασπούν τη τερηδόνα από τα δόντια μας. Έτσι, είναι μάλλον απίθανο η αγορά να γεμίσει με οδοντόκρεμες σοκολάτας, σύμφωνα με τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη έρευνα.