Αθλητισμός

21 χρόνια από το περίφημο πέναλτι του Παπουτσέλη (vid)

Η φάση για την οποία διαμαρτύρεται ακόμη και... σήμερα ο Παναθηναϊκός.

”Είναι ντροπή. Σε κάθε παιχνίδι ο Ολυμπιακός παίζει με παίκτη περισσότερο. Μας έλεγαν πέρυσι ότι πήραμε το πρωτάθλημα με τη βοήθεια της διαιτησίας. Σας ρωτάω: έκρινε η διαιτησία κάποιο ντέρμπι πέρυσι; Παίξαμε καλύτερα και έπρεπε να κερδίσουμε. Δεν είναι έξι βαθμούς ο Ολυμπιακός μπροστά, αν το δείτε καλά έχει πέντε παιχνίδια που παίζει με 10 παίκτες ο αντίπαλος του Ολυμπιακού και κερδίζουνε με πέναλτι και αυτά, τι μου λέτε με 6 βαθμούς μπροστά. Η διαφορά ήταν τι έκανε ο Παναθηναϊκός πέρσι και πρόπερσι που έπαιξε Ευρώπη και κέρδισε το πρωτάθλημα άνετα”…

Aυτά είχε αναφέρει στις δηλώσεις του ο τότε παίκτης του Παναθηναϊκού, Χουάν Χοσέ Μπορέλι, έπειτα από τη λήξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το οποίο στιγματίστηκε από την απόφαση του ρέφερι Παπουτσέλη.

Στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Καλιτζάκης ανέτρεψε τον Ίβιτς εκτός περιοχής, με τον διαιτητή να υποδεικνύει την ”άσπρη βούλα”, εξοργίζοντας τους παίκτες του ”τριφυλλιού”. Ο Τζόρτζεβιτς ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό.