Υλικά για τυρί κρέμα:
1 σταγόνα υγρή τυροπιτιά διαλυμένη σε 5 κουταλιές της σούπας κρύο νερό1 κουταλιά του γλυκού πρόβειο γιαούρτι3,5 λίτρα φρέσκο γάλα πλήρες (πρόβειο αγελαδινό)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα στους 35 βαθμούς (αν δεν είναι παστεριωμένο το ζεσταίνετε στους 80 και το αφήνετε να κρυώσει ως τους 35).Ρίχνετε το γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί.
Ρίχνετε μέσα στο γάλα 2 κουταλιές από το διάλυμα της τυροπιτιάς και ανακατεύετε πολύ καλά.Αφήνετε την κατσαρόλα σκεπασμένη και ακίνητη για 12-18 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Απλώνετε ένα τουλπάνι μέσα σε ένα σουρωτήρι και αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας (τώρα μοιάζει με γιαούρτι στην όψη).Σφίγγετε το ύφασμα και το κρεμάτε για να φύγουν τα υγρά.
Μετά από 6-8 ώρες το τυρί είναι έτοιμο για κατανάλωση.Μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και οποίο μυρωδικό θέλετε για να δώσετε έξτρα γεύση και άρωμα.