Υλικά για μακαρόνια με κιμά:
1 κιλό κιμά μοσχάρι3 κουταλιές σούπας βούτυρο3 κουταλιές ελαιόλαδο3/4 φλυτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο3/4 φλυτζανιού σέλινο ψιλοκομμένο3/4 φλυτζανιού καρότο ψιλοκομμένο1 φλυτζάνι λευκό κρασί1 φλυτζάνι γάλαΦρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο1 κουτί σάλτσα ντομάτα κονκασέΑλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεστάνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιάΡοδίστε το κρεμμύδι, προσθέστε το σέλινο και το καρότο, ροδίστε για άλλα 2 λεπτάΠροσθέστε τον κιμά, το αλάτι και λίγο πιπέριΑνακατέψτε και ροδίστε τον κιμάΠροσθέστε το γάλα και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο -Αφήστε το γάλα να απορροφηθεί εντελώςΠροσθέστε το κρασί και αφήστε να σιγοβράσει ώσπου να εξατμιστείΠροσθέστε τη σάλτσα ντομάτα, χαμηλώστε εντελώς τη φωτιά και αφήστε να βράσει επί 3,5 ώρεςΑν στη διάρκεια της βράσης δείτε ότι στεγνώνει το φαγητό, προσθέστε λίγο νερόΒράστε τα μακαρόνια της προτίμησής σας -Την ώρα που θα σερβίρετε ρίξτε λίγο βούτυρο στο πιάτο και μετά τη σάλτσα μπολονιέζ και μπόλικο τριμμένο τυρί.