Υλικά για ζεστό κρασί με ουίσκι και τζίντζερ:
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί της επιλογής σας2 κουταλιές του γλυκού ουίσκι2 αστεορειδείς γλυκάνισους50 γραμμάρια τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια1 ξυλάκι κανέλας5 ολόκληρα γαρύφαλλαχυμός από 1 λεμόνιχυμός από 1 μικρό πορτοκάλι ½ φλιτζάνι νερό½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε όλα τα υλικά, εκτός από το κρασί και το ουίσκι, και αφήστε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε και τα 2 τελευταία υλικά και αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Tέλος, σουρώστε το σε μια άλλη κατσαρόλα ή σε ένα οποιοδήποτε βαθύ σκεύος. Το σερβίρετε ζεστό γρανίροντάς το με έναν αστεροειδή γλυκάνισο.