Αθλητισμός

Superleague: Άλλη εικόνα φέτος στη βαθμολογία

Αρκετές διαφορές παρουσιάζει η κατάταξη της πρώτης πεντάδας στη φετινή Super League, σε σχέση με το αντίστοιχο δείγμα της περσινής περιόδου.

Βρισκόμαστε αρκετά κοντά στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της εφετινής Super League και κατά κοινή ομολογία, παρακολουθούμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, όσον αφορά την εξέλιξή του.

Φέτος, έκαναν το ”μπαμ” ομάδες όπως ο Ατρόμητος, που ”κάθισε” για έναν περίπου μήνα στην κορυφή, προτού τον ”αποκαθηλώσει” η ΑΕΚ που παρουσιάζεται άκρως ενισχυμένη, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να βρίσκονται αρκετά κοντά και τον Παναθηναϊκό να δίνει τη δική του ”μάχη” ώστε να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα.

Χαρακτηριστικό είναι και το δείγμα που προκύπτει από τη σύγκριση του βαθμολογικού πίνακα του φετινού με το περσινό πρωτάθλημα, μετά το πέρας της 12ης αγωνιστικής: Πέρσι, ο Ολυμπιακός βρισκόταν στην κορυφή με 31 βαθμούς έχοντας ”αέρα” εννέα πόντων από τον δεύτερο Παναθηναϊκό (22), ο οποίος ”συγκατοικούσε” στη θέση αυτή με την Ξάνθη (22). Ακολουθούσαν σε απόσταση ”αναπνοής” ο Πανιώνιος (21) και η ΑΕΚ (20).

Φέτος, η πρώτη πεντάδα έχει ελάχιστη διαφορά μεταξύ της. Πρώτη είναι η ΑΕΚ με 24 βαθμούς, με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί στους 23, τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στους 22, τον Ατρόμητο στους 21 και την Ξάνθη να κλείνει την 5άδα με 17 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον 8ο Παναθηναϊκό (15).