Αθλητισμός

“Τι παλτό είναι αυτό που έφερε ο Μελισσανίδης;”

Στην Ελλάδα βιαστήκαμε, όπως κάνουμε πάντα, να βγάλουμε τον Μάρκο Λιβάγια κάτι μεταξύ... Στράντλι και Αμποάγκουε. Και γρήγορα αναθεωρήσαμε...

Αν ο Μάρκο Λιβάγια είχε μπει στα ελληνικά social media τις μέρες που είχε έρθει και είχε υπογράψει στην ΑΕΚ, δύο επιλογές θα είχε: η μία να σηκωθεί και να φύγει. Η δεύτερη να περιμένει. Να κάνει υπομονή. Και λίγους μήνες μετά, στον δικό του λογαριασμό, να παρουσίαζε όλα όσα έλεγαν και έγραφαν γι’ αυτόν όσοι δεν τον γνώριζαν.

Ο Κροάτης επιθετικός της ΑΕΚ δεν ήταν ποτέ το καλό παιδί. Δεν υπήρξε ποτέ ο παίκτης που θα έκανε ό,τι του έλεγαν οι άλλοι. Θα έκανε πάντα του κεφαλιού του. Γι’ αυτό και πολλές φορές στην καριέρα του το έφαγε. Το κεφάλι του. Γι’ αυτό και – μέχρι τώρα – δεν έχει κάνει την καριέρα που πιθανότατα να ονειρευόταν ή που "απαιτεί" η ποδοσφαιρική του αξία και τα προσόντα του.

Ο Λιβάγια είναι παίκτης που θα σου κάνει τη διαφορά. Που θα πάρει απ’ το χέρι την ομάδα του και θα την οδηγήσει ψηλά. Στην ΑΕΚ ήρθε για να γίνει πρωταθλητής. Η ΑΕΚ τον εκτίμησε, τον πίστεψε. Κι εκείνος ανταποδίδει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη σε μεγάλο βαθμό.

Στην Ελλάδα βιαζόμαστε. Κρίνουμε χωρίς να δούμε. Το κάναμε, το κάνουμε και θα το κάνουμε για πάντα. Και τώρα, με την έξαρση των social media, τα συμπεράσματα βγαίνουν τόσο εύκολα, μα τις περισσότερες φορές και τόσο λανθασμένα. Όπως στην περίπτωση του Μάρκο Λιβάγια, που πολλοί έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν… παλτό και πλέον είναι αναγκασμένοι να αναθεωρήσουν.