Αθλητισμός

Ο Τσάβες έπαθε… Ιμπάρμπο

Το www.pagenews.gr θυμάται μια όχι και τόσο παλιά περίπτωση ποδοσφαιριστή Παναθηναϊκού που πήρε άδεια από τη... σημαία και δεν γύρισε από τη χώρα του, ενώ καταγράφει και περιπτώσεις παικτών άλλων ομάδων που έκαναν του κεφαλιού τους.

"Κόουτς θέλω να πάρω άδεια. Θέλω να επισκεφτώ τον γιατρό μου στην Αργεντινή". Με αυτή την ατάκα εμφανίστηκε μπροστά στον Μαρίνο Ουζουνίδη ο Κριστιάν Τσάβες το πρωινό της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά το ματς με τον Ατρόμητο, που σηματοδότησε την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους μετά από δύο μήνες αποχής.

Ο Ουζουνίδης αρνήθηκε να του δώσει την άδεια. Του είπε να κάνει μαγνητική για να δουν οι γιατροί του Παναθηναϊκού που ακριβώς οφείλονται οι ενοχλήσεις που έχει. Ο Αργεντινός δεν άκουσε κανέναν. Ανέβηκε στο αεροπλάνο και έφυγε για τη χώρα του, αγνοώντας το όχι του προπονητή του και κάνοντας του… κεφαλιού του.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, ο Παναθηναϊκός και ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχουν να διαχειριστούν μια κατάσταση που μοιάζει πολύ με ενός πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού. Του Βίκτορ Ιμπάρμπο, ο οποίος έφυγε για την Κολομβία στη χριστουγεννιάτικη άδεια που είχε δώσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Ή για την ακρίβεια, επέστρεψε για να μαζέψει τα πράγματά του, να ανακοινώσει στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού πως δεν θέλει να αγωνιστεί και πάλι μετη φανέλα της ομάδας και αποχώρησε.

Παλαιότερα ένας ακόμα λατινοαμερικάνος, ο Μαρσέλο Μάτος, είχε υποπέσει σε ανάλογο πειθαρχικό παράπτωμα. Είχε φύγει για τη Βραζιλία και είχε αρνηθεί να επιστρέψει, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στον Παναθηναϊκό και φεύγοντας από την ομάδα λίγο καιρό αργότερα, όταν αρχικά είχε δοθεί σαν δανεικός στην Μποταφόγκο και εν συνεχεία πουλήθηκε.

Η αλήθεια είναι πως περιπτώσεις σαν του Τσάβες δεν υπήρξαν πολλές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δηλαδή ένας παίκτης να ακούει το πρωί από την ομάδα του πως δεν έχει την άδεια να αποχωρήσει και το απόγευμα να… εξαφανίζεται. Συνήθως οι ελληνικές ομάδες έπεφταν "θύματα" ποδοσφαιριστών που έπαιρναν άδεια από τη… σημαία και δεν γύριζαν ποτέ.

Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε τον… Οφορίκουε, τον οποίο ο Ολυμπιακός αναζητούσε επί μέρες ολόκληρες κάθε φορά που έφευγε για τη χώρα του και όταν γύριζε δήλωνε πάντα… μετανιωμένος και πως έχει αλλάξει και ήθελε να βοηθήσει την ομάδα του.

Ή ακόμα και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, σε μια παλαιότερη ιστορία όταν ήταν ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και είχε πάει στο Λίβερπουλ για συζητήσεις, με τον ΠΑΟΚ να τον καλεί να γυρίσει πίσω κι αυτός να μην το κάνει προκειμένου να πιέσει τις καταστάσεις για τη μεταγραφή.

Η περίπτωση Τσάβες είναι η τελευταία από μια λίστα παικτών που αποφασίζουν και πράττουν μόνοι τους. Είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν κι άλλες, αφού υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεν σκέφτονται τίποτα περισσότερο από το πως θα είναι ικανοποιημένοι οι ίδιοι.