Υλικά για τον τραχανά σούπα με γιαούρτι και φέτα:για τη σούπα250 gr. τραχανά ξυνό1 κρεμμύδι ξερό1000 ml. ζωμό κοτόπουλο100 gr. γιαούρτι στραγγιστό50 gr. κοπανιστή1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελάδος100 gr. φέταΑλάτιΦρέσκοκομμένο πιπέρι
για τα μανιτάρια4 μανιτάρια λευκά1 κλωναράκι ρίγανη1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
για τα κρουτόν ζέας3 φέτες ψωμί ζέαςΕλαιόλαδο
Εκτέλεση
-Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδια το σωτάρουμε με το βούτυρο για 1 λεπτό, προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε.
-Ρίχνουμε τον χλιαρό ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, ανάλογα με τον τραχανά που θα χρησιμοποιήσουμε, μέχρι να χυλώσει.
-Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, την κοπανιστή και πιπέρι. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.
-Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα μανιτάρια, μαζί με το βούτυρο και την φρέσκια ρίγανη, μόλις στεγνώσουν από τα υγρά τους αποσύρουμε το τηγάνι.
-Κόβουμε το ψωμί ζέας σε μικρά κυβάκια, ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Φρυγανίζουμε για μερικά λεπτά, σε ένα τηγάνι ή στον φούρνο.
-Σερβίρουμε την σούπα αυτή, με μανιτάρια, κρουτόν και τρίμματα φέτας.