Δείτε παρακάτω ένα τρικ για να καταλάβεις αν το αυγό που είσαι έτοιμος να καταναλώσεις είναι φρέσκο ή αν πρέπει να το ρίξεις ευθύς αμέσως στον κάδο των απορριμμάτων.
Γέμισε ένα μικρό κατσαρολάκι με κρύο νερό και ρίξε μέσα το αυγό. Αν αυτό βυθιστεί και ακουμπήσει τον πάτο της μικρής κατσαρόλας, τότε είσαι ελεύθερος να το γευτείς (είναι φρέσκο).
Αν πάλι βυθιστεί και δεν φτάσει μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας, σημαίνει πως πρέπει να το φας μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τέλος, αν επιπλεύσει στο νερό, τότε είναι μπαγιάτικο.
Την επόμενη φορά πλέον ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Λίγο νερό, ένα κατσαρολάκι και η αλήθεια θα απέχει μόλις λίγα δευτερόλεπτα.