Γεύση

Ριζότο με κολοκύθα και παρμεζάνα

Το χειμωνιάτικο ριζότο είναι ένα και το τραπέζι θέλει ριζότο με κολοκύθα και παρμεζάνα.

Υλικά για τη συνταγή ριζότο με κολοκύθα και παρμεζάνα:

1 μεγάλη φέτα κόκκινη κολοκύθα20 γραμμάρια βούτυρο1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδοΑλάτι και πιπέρι1/2 ποτήρι κρασί λευκό1 κρεμμύδι300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο1 λίτρο νερό συνολικά (με ζωμό λαχανικών, αν θέλετε)2 κουταλιές κρέμα γάλακτος παχιά70 γραμμάρια παρμεζάνα φρεσκοτριμμένηΦρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Καθαρίστε τη φλούδα της κολοκύθας και κόψτε την σε κύβουςΛιώστε 10 γραμμάρια βούτυρο και ροδίστε την κολοκύθα, σε μέτρια φωτιά, να ροδίσει για 5-6 λεπτά ώσπου να μαλακώσει καλά. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, μην την αφήσετε να γίνει κομπόστα, πρέπει να είναι al dente. Βάλτε την στην άκρηΠροσθέστε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, κόψτε το κρεμμύδι και ροδίστε τοΠροσθέστε το ρύζι και ροδίστε για 3-4 λεπτάΣβήστε με το κρασί -Αρχίστε να προσθέτετε το νερό ζεστό, κουτάλα-κουτάλα, σε μέτρια φωτιάΑφήστε το υγρό να απορροφηθεί πριν ρίξετε το επόμενο -Ανακατεύετε σταθερά και ρίχνετε το νερό επί 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσει καλά το ρύζι, ρίξτε όσο νερό παίρνειΡίξτε αλάτι και πιπέρι, προσθέστε την κολοκύθα, την κρέμα και την παρμεζάνα, ανακατέψτε για 2 λεπτά να γίνει το ριζότο κρεμώδεςΣερβίρετε αμέσως με μαϊντανό από πάνω και φρέσκο πιπέρι