Ελλάδα

Δώρα Ζέμπερη: To DNA στα αποτσίγαρα ταυτοποίησε τον δράστη

Ο δολοφόνος της άτυχης 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, προδόθηκε από τις κάμερες και το κλεμμένο κινητό, ενώ το DNA από τα αποτσίγαρα στο τάφο, έρχονται να πιστοποιήσουν ότι είναι δολοφόνος.

Ο Έλληνας 58 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι τοξικομανής και φέρεται να δολοφόνησε στις 18 Οκτωβρίου την Δώρα Ζέμπερη, για ένα κινητό τηλέφωνο, "προδόθηκε" από τις κάμερες ασφαλείας και το γεγονός ότι είχε καπνίσει αρκετά τσιγάρα ενώ την ίδια ώρα είχε ακουμπήσει πάνω σε τάφους κοντά στον χώρο σφαγής της Δώρας Ζέμπερη. 

Έτσι το DNA του δολοφόνου της Δώρας, το οποίο εντοπίστηκε πάνω σε αποτσίγαρα ήταν αυτό, το οποίο τελικώς οδήγησε στη σύλληψη και ταυτοποίησή του.

Αστυνομικές πηγές αποκαλύπτουν ότι το DNA του δράστη εντοπίστηκε και στον μαντρότοιχο του νεκροταφείου, σημείο από το οποίο φέρεται να διέφυγε ο δράστης. 

Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του 58χρονου 

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του 58χρονου τοξικομανή, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. 

Τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο άνδρας είναι:

– ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

– ληστεία η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα

-παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εισαγγελικές αρχές διαβιβάστηκε μόνο η δικογραφία για την υπόθεση και πλέον αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του 58χρονου, ο οποίος δεν αποκλείεται αύριο, Τετάρτη, να οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή.

Ο 58χρονος που φέρεται να είναι τοξικομανής ομολόγησε σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ότι αφαίρεσε τη ζωή της νεαρής εφοριακού μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο στις 18 Οκτωβρίου καταφέροντας της απανωτές μαχαιριές και στη συνέχεια πούλησε το κινητό τηλέφωνο που της άρπαξε στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης: Δώρα Ζέμπερη: Πώς έφτασαν οι Αρχές στον εντοπισμό του δολοφόνου της