Ελλάδα

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη δραπέτης για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Τη διαβεβαίωση ότι έχουν στα χέρια τους τον δολοφόνο της εκτέλεσης του Μιχάλη Ζαφειρόπολου, εκφράζουν οι άνδρες της ΕΛΑΣ, οι οποίοι συνέλαβαν Αλβανό δραπέτη που φέρεται να είναι ο δράστης.

Ο συγκεκριμένος άντρας, φέρεται να είναι δραπέτης φυλακών και συνελήφθη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στην Πάτρα ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τον έναν από τους δύο δράστες της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αρχές εικάζουν ότι ο 32χρονος υπήκοος Αλβανίας είναι ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και εμπλέκεται και σε παλαιότερη σε αιματηρή συμπλοκή στην Καλλιθέα στις 20 Σεπτεμβρίου.  Τότε στις 23:15 της 20ης Σεπτεμβρίου, κάτοικοι της Καλλιθέας τηλεφώνησαν στην Αστυνομία και ανέφεραν ότι άκουσαν πυροβολισμούς στην πλατεία Δαβάκη. 

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί οι οποίοι βρήκαν τρεις κάλυκες και αίμα. Μετά από έρευνα, εξακριβώθηκε ότι από το σημείο μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας δύο σοβαρά τραυματίες. 

Η σύλληψη

Τα ξημερώματα της Κυριακής, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του άντρα αυτού στην Καλλιθέα, όπου και εντοπίστηκαν όπλα. Σύμφωνα μεε αστυνομικές πηγές, ο άντρας προσπάθησε να διαφύγει προς την Ιταλία ή την Αλβανία αλλά δεν τα κατάφερε και συνελήφθη στην Πάτρα.

Η αστυνομία, την ίδια ώρα αναζητά και δύο συνεργούς του, οι οποίοι φέρονται επίσης να εμπλέκονται με την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Οι ηθικοί αυτουργοί

Την ίδια ώρα οι άνδρες της ΕΛΑΣ, προσπαθούν να συνδέσουν τους ηθικούς αυτουργούς και θεωρούν δεδομένο ότι αυτοί βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές του Κορυδαλλού. 

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο χτες, πραγματοποίησαν πέντε προσαγωγές, ανάμεσα στις οποίες και τρεις άνδρες, φερόμενοι ως μεσάζοντες, μεταξύ φυσικών και ηθικών αυτουργών. Οι δύο εξ αυτών φέρονται να είναι άνθρωποι της αλβανικής μαφίας, οι οποίοι έδωσαν την εντολή στους δράστες να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν το δικηγόρο, όχι όμως να τον σκοτώσουν. Όμως, ένα λάθος, είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του Ζαφειρόπουλου. 

Το χρονικό της δολοφονίας

Οι δράστες είχαν επικοινωνήσει με τον ποινικολόγο το πρωί της Πέμπτης και έκλεισαν ραντεβού για τις 18:30 της ίδιας ημέρα.

Εφτασαν την προκαθορισμένη ώρα, χτύπησαν το κουδούνι και η πόρτα άνοιξε με το πάτημα του μπουτόν. Πέρασαν αμέσως στην αίθουσα συσκέψεων, όπου μαζί με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον συνεργάτη του ξεκίνησαν την συζήτηση για την υπόθεση που τους απασχολούσε. Οι δύο συνεργάτες κρατούσαν σημειώσεις, οι οποίες βρέθηκαν από τους αστυνομικούς μετά την ανθρωποκτονία, στην σκηνή του εγκλήματος. Λίγο αργότερα πέρασαν σε διπλανό χώρο που βρίσκεται το γραφείο του ποινικολόγου. Κάποια στιγμή ο 32χρονος συνεργάτης του βγήκε από τον χώρο προκειμένου να απαντήσει σε τηλεφωνική κλήση. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του, φαίνεται να εξελίχθηκε η διαμάχη των δύο ανδρών με τον δικηγόρο.

«Ακουσα έναν πυροβολισμό. Αμέσως τους είδα να περνούν από μπροστά μου. Κρατούσαν και οι δύο όπλα στα χέρια. Πήγα στο γραφείο του Μιχάλη. Τον είδα μέσα στα αίματα και ειδοποίησα την αστυνομία» φέρεται να είπε ο 32χρονος συνεργάτης του θύματος. Δήλωσε ακόμη ότι δεν είχε ξαναδεί τους δράστες, όπως και ότι την ίδια εντύπωση του έδωσε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.