Γεύση

Φαρφάλες με τόνο και σκόρδο

Αυτή είναι μία από τις καλύτερες μακαρονάδες με τόνο. Φτιάχνουμε φαρφάλες με τόνο και σκόρδο.

Υλικά για τις φαρφάλες με τόνο:

Φαρφάλες ολικής3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού3,4 ποτηριού λευκό κρασί1 κουταλιά σούπας βούτυρο1 φλυτζάνι μαύρες ελιές, σε φέτες1 πρέζα μπούκοβο για τόνωση της γεύσης1 ή 2 κουτιά τόνο σε κονσέρβα (σε ελαιόλαδο)2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένηΑλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε σε μπόλικο αλμυρό νερό τις φαρφάλες να βράσουνΚρατήστε λίγο από το νερό, όταν τις σουρώσετεΣε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο, μέτρια φωτιάΠροσθέστε το κρεμμύδι, ροδίστε απαλά για 3 λεπτά, μετά βάλτε το σκόρδο για 1 λεπτόΡίξτε στο τηγάνι το κρασί και το χυμό λεμονιού -Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 8-10 λεπτάΠρος το τέλος ρίξτε το βούτυρο, λίγο αλάτι και πιπέριΠροσθέστε στο τηγάνι τον τόνο, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, τις ελιές και τις φαρφάλεςΑνακατέψτε καλά για 1 λεπτό -Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό από τα μακαρόνιαΣερβίρετε με παρμεζάνα από πάνω