Ελλάδα

Ξαναχτύπησαν οι ληστές με το σίδερο: Σοκάρει η περιγραφή της 85χρονης που έπεσε θύμα τους

Οι ληστές με το σίδερο ξαναχτύπησαν. Αυτή τη φορά εισέβαλαν σε διαμέρισμα 85χρονης στην Κυψέλη, τη χτύπησαν με γροθιές και την έκαψαν με σίδερο, για να τους αποκαλύψει πού είχε κρυμμένα χρήματα. Τι δηλώσει η ίδια για τις τρομακτικές στιγμές που έζησε στα χέρια τους.

Αδίστακτοι ληστές εισέβαλαν σε διαμέρισμα 85χρονης στην Κυψέλη, τη χτύπησαν με γροθιές και την έκαψαν με σίδερο, για να τους αποκαλύψει πού είχε κρυμμένα χρήματα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες ήταν τρεις και εισέβαλαν στο διαμέρισμα, που βρίσκεται στην οδό Αγίας Ζώνης, τις πρώτες πρωινές ώρες. Αφού χτύπησαν την ηλικιωμένη στο πρόσωπο, την έκαψαν με σίδερο σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η άτυχη γυναίκα είπε στους δράστες ότι έχει μόνο λίγα ευρώ στο διαμέρισμά της και αυτοί την απειλούσαν ότι θα την σκοτώσουν.

Τελικά, έφυγαν με τα λίγα ευρώ που βρήκαν στο διαμέρισμα, αφού προηγουμένως την έδεσαν. Εκείνη, μετά από ώρα, κατάφερε να λυθεί μόνη της και να καλέσει σε βοήθεια.

Σοκάρει η περιγραφή της 85χρονης για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε

«Κοιμόμουν. Κατά τις 4 με 4:30 άκουσα ένα κρότο στη μεσαία πόρτα. Τον είδα μπροστά στην πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Ψηλός, χωρίς γάντια με κουκούλα και μαντίλι. Έβλεπα μόνο τα μάτια του. Μου είπε: "Λεφτά". Του λέω: "δεν έχω". Με έριξε στο κρεβάτι, πήραν από την ντουλάπα γραβάτες και μου έδεσαν τα χέρια και τον λαιμό. Δεν μπορούσα να ανασάνω», λέει η κυρία Δέσποινα στο protothema.gr.

Όπως περιγράφει η ίδια, κάποια στιγμή η ηλικιωμένη γυναίκα είπε στον έναν δράστη: «Δεν έχεις γονείς; δεν έχεις μάνα;». Τότε, όπως εξηγεί, εκείνος την χτύπησε στο πρόσωπο με μπουνιά με αποτέλεσμα να της σπάσει τη μύτη. Ο ένας άντρας καθόταν στην κοιλιά της γυναίκας, ο άλλος την έδερνε και ο τρίτος έψαχνε για λεφτά στο διαμέρισμα. 

«Κάποια στιγμή βλέπω τον έναν με το σίδερο στο χέρι. Του είπα "που το πας;". Το έβαλε στην πρίζα, το ακούμπησε πάνω από τη νυχτικιά μου και το άφησε. Μόλις ένιωσα ότι κάηκα έβαλα μία φωνή και εκεί το πάτησε τόσο δυνατά που εγώ σπαρταρούσα».

Οι δύο αδίστακτοι άντρες έμειναν στο διαμέρισμά της για περίπου τρεις ώρες όπως λέει η κυρία Δέσποινα και αφού πήραν πενήντα ευρώ και κάποια χρυσαφικά, έφυγαν. 

«Την ώρα που έφυγαν, δεν μου μίλησαν καθόλου. Είδα πως έφυγαν οι δύο και έμεινε μέσα ο ένας. Ξαφνικά τον χάνω κι αυτόν. Μετά από δευτερόλεπτα άκουσα την πόρτα να κλείνει έξω. Είπα: "Θεέ μου, όνειρο ήταν;».

Όπως λέει η 85χρονη εκείνες τις ώρες βρήκε το κουράγιο να σηκωθεί και αφού έβγαλε το σίδερο που είχαν αφήσει οι δράστες στην πρίζα κατάφερε στη συνέχεια να λυθεί. 

Η ηλικιωμένη φώναξε «βοήθεια, βοήθεια» και η ιδιοκτήτρια του καταστήματος έσπευσε να βοηθήσει την 85χρονη καλώντας το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.  Η άτυχη γυναίκα διακομίσθηκε στο ΚΑΤ από όπου πήρε σήμερα εξιτήριο.