Τα μακαρόνια με μελιτζάνα είναι υπέροχα, με το λαχανικό να λιώνει στο στόμα και τη φέτα να απογειώνει τη γεύση.
Υλικά
1/2 κιλό πένες ή ό,τι άλλο ζυμαρικό επιθυμείτε1 μέτριο κρεμμύδι2 σκελίδες σκόρδο3-4 μελιτζάνες σε κυβάκια2 ντομάτες σε κυβάκια1 κουταλιά πελτέ ντομάτας0.5 ποτήρι κρασί λευκό150 γρ. φέταλάδιαλάτιπιπέριλίγο μαϊντανό
Οδηγίες
Βράζουμε τις πένες.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει.Τα τζιγαρίζουμε μεχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά ανακατατέυοντας.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ.Αφήνουμε να σιγοβράσουν και προσθέτουμε αλάτι (λίγο γιατι θα ρίξουμε και την φέτα) και πιπέρι.Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε την φέτα, αφού την έχουμε τρίψει ή κόψει σε κυβάκια.
Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!