Υγεία

“Υγιεινές” διατροφικές συνήθειες που πρέπει να κόψετε

Πολλές νέες δίαιτες που υιοθετούν "υγιεινές" διατροφικές συνήθειες και υπόσχονται άμεση απώλεια κιλών, έρχονται καθημερινά στο τραπέζι μας, με αποτέλεσμα να μας μπερδεύουν και καταλήγουμε να μην ξέρουμε τελικά τι είναι καλό για την υγεία μας και τι όχι.

Δείτε παρακάτω 5 διατροφικές συνήθειες που αποτελούν μύθο και πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε!

Προϊόντα με χαμηλά λιπαρά

Εκτός του ότι αρκετά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά περιέχουν «κρυφές» ποσότητες ζάχαρης, μια δίαιτα απαλλαγμένη από λιπαρά δεν έχει αποδειχθεί να μειώνει τον κίνδυνο σοβαρών παθήσεων, όπως ο καρκίνος του μαστού ή η καρδιοπάθεια. Τα υγιεινά λιπαρά, όπως αυτά που παρέχει το αβοκάντο, το ψάρι και το ελαιόλαδο, είναι απαραίτητα στη διατροφή μας.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Η γλουτένη δεν είναι εχθρός της ζυγαριάς ούτε της υγείας μας. Πρέπει να την αποφεύγουν μόνο όσοι έχουν διαπιστωμένη ευαισθησία η δυσανεξία στην εν λόγω πρωτεΐνη.

Γάλα αμυγδάλου αντί για γάλα αγελάδας

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, όμως το γάλα αμυγδάλου όχι. Θα πρέπει να πιείτε έξι ποτήρια γάλα αμυγδάλου για να πάρετε την ποσότητα πρωτεϊνών που περιέχει μισό φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα.

Δίαιτα με χυμούςΣτύβοντας και πολτοποιώντας τα φρούτα και τα λαχανικά χάνεται σημαντική ποσότητα φυτικών ινών, συστατικό απαραίτητο για να λειτουργεί ομαλά το γαστρεντερικό αλλά και για να νικήσουμε την πείνα για περισσότερες ώρες. Παράλληλα, στο χυμό μένουν όλα τα σάκχαρα των φρούτων και των λαχανικών.

 Αυγό χωρίς τον κρόκο

Τα άτομα που φοβούνται μήπως ανεβάσουν χοληστερίνη συνηθίζουν να αποφεύγουν τα αυγά και ιδίως τον κρόκο τους. Ο κρόκος του αυγού πράγματι περιέχει χοληστερίνη, όμως ένας υγιής ενήλικας μπορεί να τρώει αυγό καθημερινά χωρίς να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφράγματος.