Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου προειδοποιεί “Μην διανοηθείτε να καταργήσετε το κόμμα”

Προειδοποίηση προς τους υποψηφίους για την ηγεσία της παράταξης της Κεντροαριστεράς να μην διανοηθούν να καταργήσουν το ΠΑΣΟΚ, απηύθυνε ο γνωστός νομικός και στέλεχος του Κινήματος Γιάννης Παγορόπουλος.

Ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρεόυ, Γιάννης Παγορόπουλος, ένας άνθρωπος που έχει διαγράψει μακρά πορεία στο ΠΑΣΟΚ, προειδοποιεί τους υποψηφίους για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς ότι εάν διανοηθούν να καταργήσουν το ΠΑΣΟΚ θα υπάρξουν αντιδράσεις. 

Η πλήρης δήλωσή του έχει ως εξής:

«…Την Πέμπτη το βράδυ, 12.10.2017, στην τηλεοπτική εκπομπή του ACTION 24, ενώπιον τριών εγκρίτων δημοσιογράφων του πολιτικού ρεπορτάζ, διεξήχθη άτυπο debate, μεταξύ μερικών από τους υποψηφίους αρχηγούς του υπό σύσταση μορφώματος της Κεντροαριστερής, όπως θέλει να λέγεται, Παράταξης, με την επωνυμία ΔΗ.ΣΥ.

Επειδή ακούστηκε από τον Δήμαρχο των Αθηναίων κ.Καμίνη, έναν εκ των υποψηφίων, ότι, προκειμένου ο «νέος» φορέας να αποκτήσει αυτοδύναμη υπόσταση και να αποτελέσει ένα ενιαίο κόμμα στο μέλλον, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάψει να υπάρχει (δεν τόλμησε βέβαια να μιλήσει για διάλυση), πράγμα που – όπως μας εξήγησε – θα συμβεί μέσα από συμφωνίες, διαδικασίες κ.λ.π., τον προειδοποιώ (όπως και όλους τους άλλους, που μετέχουν στο εγχείρημα) ότι το ΠΑΣΟΚ, το πατριωτικό, σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ της αλληλεγγύης και της Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα, είναι εδώ. Στέκει ακόμη όρθιο. 

Με το καταστατικό του, τη σημαία και τα σύμβολά του, όλα αυτά στα οποία πίστεψε ο λαός μας, αυτά τα χρόνια.

Μην διανοηθείτε λοιπόν κάποιοι, στο όνομα αυτού του ευκαιριακού συνασπισμού πολιτικών συμφερόντων, να «καταργήσετε» το ΠΑΣΟΚ. Θα βρείτε μπροστά σας όλους εμάς, τον κόσμο του, που νομίζετε ότι απλά «εξαφανίστηκε» από προσώπου γης, τους απλούς ανθρώπους που το πίστεψαν και το αγάπησαν, όπως το σπίτι τους…»