Μπορεί η πρώτη εντύπωση να ξενίζει κάπως αλλά ο ροζ ανανάς είναι πανέμορφος και γευστικότατος. Αν και όχι απόλυτα φυσικός, καθώς αποτελεί γενετικά τροποποιημένο προϊόν, που έφτιαξαν ειδικοί επιστήμονες, είναι ασφαλής προς κατανάλωση καθώς έχει λάβει την απαραίτητη έγκρυση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.
Το ροζ χρώμα του οφείλεται στο λυκοπένιο και ροζ ανανάς έχει πιο γλυκιά και λιγότερο όξινη γεύση από τον κλασικό κίτρινο που ξέρουμε.
Επιπλέον, παράγει λιγότερο από το ένζυμο βρομελίνη, το οποίο περιέχεται στον ανανά.