Αθλητισμός

Άρης: Είναι ζήτημα… οργάνωσης

Η διαπίστωση που απορρέει από τα πρώτα δείγματα γραφής της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη στα επίσημα ματς.

Η σεζόν για τον Άρη, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες της Basket League, βρίσκεται ακόμη στην αρχή της, ωστόσο οι ”κίτρινοι” έχουν προλάβει να περάσουν το πρώτο… σκωτσέζικο ντους, ζώντας μια μικρή εκδοχή της διαδρομής από το ζενίθ (ΑΕΚ) στο ναδίρ (Νίμπουρκ).

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε φροντίσει να καταστήσει σαφές το γεγονός πως η ομάδα δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά της, διαπίστωση που είχε εκφράσει στο περιθώριο ημερών… χαράς, με τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των παικτών να θεωρούνται, ως ένα σημείο, λογικά.

Ωστόσο, το πρόβλημα που έχει εντοπίσει και καλείται να διαχειριστεί ο προπονητής του Άρη είναι εκείνο της οργάνωσης. Αν και ο Άρης βρίθει επιλογών στα γκαρντ, ο μόνος παίκτης ο οποίος έχει δείξει ως τώρα μια συνέπεια στα οργανωτικά καθήκοντα είναι ο Δημήτρης Φλιώνης.

Το γεγονός αυτό μπορεί να παρατηρηθεί με την εξέταση του τρόπου επίθεσης της ομάδας στα πρώτα επίσημα ματς, καθώς οι περισσότεροι πόντοι του Άρη δεν προήλθαν από σετ επιθέσεις αλλά μέσω των αιφνιδιασμών και των προσωπικών ενεργειών από καλαθοσφαιριστές όπως ο Βασιλόπουλος.