Αθλητισμός

Αλεξίου: ”Μπορεί το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ”

Ο Αλέξης Αλεξίου εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφορικά με την πορεία του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Αλεξίου στον ”Libero”:Για τον φετινό ΠΑΟΚ: ”Το πρόγραμμα για τον ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής ήταν εύκολο, είχα βατά παιχνίδια και θα μπορούσε να έχει και περισσότερους βαθμούς. Έχει έναν κορμό από πέρυσι και έχει ενισχυθεί και με 4-5 παίκτες. Για μένα, ο ΠΑΟΚ είναι η πιο σταθερή ομάδα μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, έχουμε δει 7 αγωνιστικές και είναι η πιο σταθερή ομάδα. Πρέπει να καταλάβει όλος ο κόσμος, ότι ο ΠΑΟΚ έχει έναν καλό κορμό από πέρυσι και δεν πρέπει να κριθούν τα παιδιά που ήρθαν αμέσως. Έχουν ποιότητα και φαίνεται αυτό, αλλά πρέπει να περιμένουμε λίγο μέχρι να συνηθίσουν. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα. Είναι μία ομάδα με καλό υλικό και ρόστερ. Αυτά που βλέπω από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ φέτος δεν με τρομάζουν. Είναι γεμάτη η ομάδα. Νομίζω ο ΠΑΟΚ θα κάνει κάτι καλό φέτος στο πρωτάθλημα. Και με τις μεταγραφές που έγιναν, που ήταν καλές, είναι γεμάτη ομάδα. Δεν έχει Ευρώπη και φέτος πρέπει να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα”

Για τον παίκτη που ξεχωρίζει σύμφωνα με εκείνον: ”Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα συνόλου. Όλοι οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι παίζουν πλέον το 4-2-3-1, είναι λογικό, αλλά ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει και το 1-4-4-1 στην Τούμπα. Μπορεί να πιάσει καλή απόδοση, έχει ποιοτικούς παίκτες”.

Για τους νέους παίκτες του ΠΑΟΚ:: ”Πρέπει να βάζεις τους νέους παίκτες να παίζουν, γιατί αλλιώς δεν μπορούν να βρουν ρυθμό μόνο μέσα από τις προπονήσεις. Δεν γίνεται… Πρέπει να εξοικειωθούν με την ομάδα, να μάθουν τις κινήσεις, δεν είναι εύκολο. Δεν μπορείς να τους κρίνεις έτσι. Μέχρι να μάθουν τη νοοτροπία… Θέλει χρόνο, αλλά εδώ έχουμε λίγη τρέλα”.

Για τον ρόλο που παίζει η έδρα στα ντέρμπι: ”Ο παίκτης δεν φοβάται τον κόσμο, ίσα ίσα το χαίρεται το γεμάτο γήπεδο. Εγώ το έλεγα από το καλοκαίρι. Πιστεύω ειλικρινά ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει κάτι φέτος στο πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα δεν κρίνεται στα ντέρμπι μόνο. Για την Κυριακή πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι σταθερή ομάδα, είναι καλά, πατάει καλά, είναι κι από πέρυσι ένας μεγάλος κορμός. Ο Ολυμπιακός είναι… ασανσέρ, είναι προβληματικός κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ. Η σταθερότητα πρέπει να κερδίσει τις εξάρσεις του Ολυμπιακού”.

Για το που μπορεί να φτάσει φέτος η ομάδα: ”Δεν θέλω να ξεσηκώνω τον κόσμο, αλλά ήρθαν καλοί παίκτες, όπως ο Βιεϊρίνια, ο Ελ Καντουρί, ο Ζαμπράνο… Είναι καλοί παίκτες, αλλά πρέπει να μην τα κρίνουμε τα παιδιά γρήγορα, έχουν κι άλλα πολλά να δώσουν. Όσοι έχουν παίξει μπάλα, ξέρουν ότι είναι σαν να μην παίζεις μπάλα, άμα δεν έχει κόσμο στο γήπεδο. Εκεί φτιάχνεται ο παίκτης. Ευτυχώς ξεπέρασε με νίκες την τιμωρία η ομάδα. Αν είχε πάρει το παιχνίδι στον Απόλλωνα Σμύρνης, θα ήταν ακόμη πιο ψηλά. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό και μπάλα να μην παίζεις, πρέπει να παίρνεις το αποτέλεσμα. Εγώ πρώτη φορά βλέπω τον ΠΑΟΚ τόσο ομάδα, τόσο σοβαρό. Εμένα με εμπνέει και μου θυμίζει την ομάδα με Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς. Αυτό μου θυμίζει. Με γεμίζει αυτό το πράγμα, χωρίς να πιάσει τεράστια απόδοση, φαίνεται ότι είναι ομάδα. Όχι όπως ήταν το καλοκαίρι, εκείνος ο εφιάλτης…”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο