Το σαββατοκύριακο έρχεται οι περισσότερες νοικοκυρές σκέφτονται τι θα μαγειρέψουν μιας και είναι οι μέρες που όλη η οικογένεια μαζεύεται γύρω από το τραπέζι.
Για να μην παιδεύεστε με μπελαλίδικα φαγητά, σας έχουμε ένα γευστικότατο πιάτο που θα κάνει τους πάντες να σας πουν «γεια στα χέρια σας». Κοτόπουλο με πέννες και πιπεριές.
Υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο1/2 κιλό στήθος κοτόπουλο, βιολογικό1 μεγάλο κρεμμύδι2-3 χρωματιστές πιπεριές3-4 σκελίδες σκόρδο1/2 φλυτζάνι παχιά κρέμα γάλακτος2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες1 κουτί πέννεςΑλάτι, πιπέρι και λίγο τσίλι
Εκτέλεση
Κόψτε τα στήθη σε μικρά κομμάτια και ροδίστε τα σε βαθύ τηγάνι, με 1 κουταλιά ελαιόλαδοΒγάλτε το κοτόπουλο, αφήστε στην άκρηΨιλοκόψτε κρεμμύδια, σκόρδα, πιπεριέςΠροσθέστε άλλη μια κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι και ροδίστε καλά τις πιπεριές και το κρεμμύδιΧαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπταΒάλτε τα όλα στην άκρηΣτο ίδιο τηγάνι προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τις ντομάτες και τα πέννες άβραστεςΠροσθέστε 2 ποτήρια ζεστό νερό (με ζωμό κότας, αν θέλετε), σκεπάστε και αφήστε να βράσει για 15 λεπτά -Προσοχή στα υγράΑν υπάρχουν πολλά υγρά μετά τα 15 λεπτά, αφήστε να βράσει ακόμη ένα 5λεπτοΣτο τηγάνι προσθέστε τα λαχανικά, το κοτόπουλο, ρίξτε το τσίλι (προαιρετικά) και βράστε σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 2 λεπτάΈτοιμες οι ζουμερές πέννες!