Μιχάλης Λεμπιδάκης: Η τελευταία επιστολή που δεν έφτασε ποτέ στην οικογένεια
Μέσα από τη δικογραφία προκύπτουν συνεχώς τα νέα στοιχεία για την απαγωγή του Κρητικού επιχειρηματία. Όπως η αποκάλυψη πως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είχε γράψει μια ακόμη επιστολή στην οικογένειά του. Ένα γράμμα που δεν εστάλη ποτέ γιατί… ο απαγωγέας δεν έβρισκε γραμματόσημα!
Γράφτηκε ένα 24ωρο πριν η αστυνομία εισβάλει στη μάντρα όπου τον κρατούσαν όμηρο και απελευθερώσει τον 53χρονο επιχειρηματία. Ήταν επί της ουσίας η επιστολή με την οποία οι απαγωγείς θα παραδέχονταν την «ήττα» τους. Θα δέχονταν τα χρήματα (9.850.000 ευρώ) που είχε συγκεντρώσει η οικογένεια για να τους δώσει ως λύτρα.
Η «τελική» επιστολή
Όπως αναφέρουν τα στοιχεία από τη δικογραφία που φέρνει στο φως ο Ελεύθερος Τύπος, λίγες μέρες πριν από την απελευθέρωση Λεμπιδάκη, οι απαγωγείς είχαν συνειδητοποιήσει το αδιέξοδο.
Λίγες μέρες νωρίτερα, οι απαιτήσεις τους είχαν «πέσει» στα 18 εκατομμύρια ευρώ. Από τα 100 εκατ. που ζητούσαν εξ αρχής ως λύτρα. Είχαν καταλάβει, όμως, ότι ο κλοιός έσφιγγε γύρω τους. Και πέρα απ’ αυτό, είχαν αρχίσει και οι τσακωμοί μεταξύ τους.
Έτσι, αποφάσισαν να συντάξουν μια τελευταία επιστολή. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, κατ’ εντολή τους, έγραψε το γράμμα. Στην τελευταία επιστολή, θα πρότειναν την καταβολή 11-12 εκατομμυρίων ευρώ για να αφήσουν ελεύθερο τον όμηρό τους.
Η πρότασή τους ήταν σχεδόν 2 εκατ. πάνω από τα χρήματα που γνώριζαν πως είχε μαζέψει η οικογένεια. Πρότειναν το συγκεκριμένο ποσό για να μη δείξουν ότι «έχαναν» όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά και τη διαπραγμάτευση. Ήταν όμως αποφασισμένοι να πάρουν τα 9.850.000 ευρώ της οικογένειας. Αλλά δεν πρόλαβαν…
Η επιστολή αυτή βρέθηκε στη μάντρα ανταλλακτικών όπου κρατούσαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση, είναι ενδεικτικό δείγμα του αδιεξόδου που είχαν φθάσει οι απαγωγείς. Αλλά και του κινδύνου που ενδεχομένως να διέτρεχε η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Η κατάθεση του Κλάδου
Οι αστυνομικοί έφτασαν στον εντοπισμό της τελευταίας επιστολής μέσα απ’ όσα κατέθεσε ο Εμμανουήλ Κλάδος. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της μάντρας ανταλλακτικών όπου κρατούνταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.
«… θέλω να σας πω ότι, δεν θυμάμαι αν οι επιστολές που έγραψε ο Λεμπιδάκης ήταν 4 ή 5 συνολικά. Σε μία επιστολή αναφέρονταν πάντως ότι έπεσε το ποσό των λύτρων στα 18 εκατομμύρια και στην τελευταία ο Λεμπιδάκης τόνιζε ότι η υγεία του δεν ήταν καλά και ότι η οικογένεια έπρεπε να βιαστεί. Όντως εκείνες τις ημέρες ο Μιχάλης (Λεμπιδάκης) ξεκίνησε να έχει ρίγος και πυρετό» αναφέρει στην κατάθεσή του ο 43χρονος κατηγορούμενος.
Υποστήριξε επίσης ότι μετά από συνεννόηση με τον Σκοπιανό «φρουρό», Βασίλη Γρηγοριάδη πήγε σε φαρμακείο στην Πλ. Αγίου Γεωργίου και πήρε κάποια φάρμακα για τον Λεμπιδάκη.
«Δεν μπορούσα να βρώ γραμματόσημα»
«Τα φάρμακα τα έδωσα στον Μιχάλη (Λεμπιδάκη) την Κυριακή το πρωί (1η Οκτωβρίου 2017). Εκείνη την ημέρα έγραψε και ένα τελευταίο γράμμα για την οικογένειά του. Παρακαλούσε την μητέρα του, την Άννα να προτείνουν 11-12 εκατ. ευρώ στους απαγωγείς και εκείνοι εκτιμούσα ότι θα το δέχονταν, απλά δεν ήθελαν εκείνοι να πέσουν στις διαπραγματεύσεις.
Ο Λεμπιδάκης έγραψε το γράμμα, το οποίο κράτησα εγώ και θα το ταχυδρομούσα εμπιστευτικά. Εκείνη την ημέρα αν και προσπάθησα να βρω γραμματόσημα για να το στείλω, δεν μπόρεσα. Το γράμμα αυτό το έχω κάπου στο μαγαζί. Το επόμενο πρωί μπήκαν μέσα στην εταιρεία αστυνομικοί και μόλις με έπιασαν τους είπα αμέσως ότι ο Μιχάλης κρατείται πάνω».
Οι έρευνες
Ο βασικός στόχος της αστυνομίας, πλέον, είναι να βρεθούν και τα υπόλοιπα κρησφύγετα των απαγωγέων. Πιστεύεται πως είναι τουλάχιστον τέσσερα τα σημεία όπου κρατήθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης τις 186 μέρες της απαγωγής του.
Εκτιμάται πως οι χώροι αυτοί μπορεί να «δώσουν» κι άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση. Η αστυνομία πιστεύει ότι στην απαγωγή Λεμπιδάκη εμπλέκονται τουλάχιστον άλλα έξι άτομα. Ασύλληπτος θεωρείται και ο «επιχειρησιακός αρχηγός».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας