Οικονομία

Πιερ Μοσκοβισί: Έως τις 23 Οκτωβρίου στην Αθήνα οι θεσμοί

Την ημερομηνία ανακοίνωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup.

Έως τις 23 Οκτωβρίου αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών για την έναρξη των διαδικασιών τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και τις κρίσιμες συζητήσεις με την κυβέρνηση. Την ημερομηνία ανακοίνωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ επιβεβαίωσε και αυτός ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα μετά τα μέσα Οκτωβρίου.

Σε δηλώσεις του, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup, ο Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη σημερινή ατζέντα και πως οι εργασίες για την τρίτη αξιολόγηση βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Ήμουν στην Αθήνα πρόσφατα και συζητήσαμε για όλα τα ζητήματα που πρέπει να ολοκληρωθούν. Δεν έχουν να κάνουν τόσο με τη νομοθέτηση, αλλά με την εφαρμογή, την υλοποίηση των μέτρων. Επίσης, οι συζητήσεις με τους θεσμούς συνεχίζονται και έχουμε έναν πολύ ισχυρό κοινό στόχο και φιλοδοξία, να κλείσουμε την αξιολόγηση πριν το τέλος του χρόνου» είπε χαρακτηριστικά.