Οικονομία

ΕΦΚΑ: Αύριο αντί για 1η Νοεμβρίου η καταβολή 4.200 εκκρεμών συντάξεων

Μετά την επιστολή του διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) προς τους εργαζομένους την περασμένη εβδομάδα για επίσπευση της διαδικασίας, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ θα καταβάλουν αύριο κιόλας 4.200 συντάξεις, που εκκρεμούν.

Η εντατικοποίηση των διαδικασιών από πλευράς ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις, έγινε προκειμένου να μη χαθούν πόροι από το πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών. 

«Αυτές οι συντάξεις θα καταβληθούν αύριο, αντί της 1ης Νοεμβρίου που ήταν να γίνει η καταβολή τους» ανέφερεστο ΑθηναΪκό Πρακτορείο ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αθ. Μπακαλέξης.

«Πλέον, από τη στιγμή που άρχισε να ομαλοποιείται η κατάσταση στον ΕΦΚΑ υπάρχει η πρόθεση να τρέξουμε και να εντατικοποιήσουμε τους ρυθμούς, ώστε έως το τέλος του έτους να έχουν πληρωθεί όσο το δυνατόν περισσότερες συντάξεις» πρόσθεσε ενώ επεσήμανε ότι αύριο θα γίνει γνωστός και ο ακριβής αριθμός των ληξιπρόθεσμων συντάξεων.

Ο κ. Μπακαλέξης εξήρε μάλιστα τη μεγάλη, όπως ανέφερε, οικειοθελή και χωρίς καμία υποχρεωτικότητα συμμετοχή των εργαζομένων για την επίσπευση της διαδικασίας της καταβολής των συντάξεων.