Γεύση

Ρίζα Ρίζα: Το μαγαζί στο Κουκάκι που έγινε στέκι – Δροσερά κοκτέιλ και θεϊκά pancakes (pics)

Λίγα μέτρα μακριά από από το μετρό Συγγρού-Φιξ, στον πεζόδρομο της Δράκου υπάρχει ένα μαγαζί που έγινε στέκι, όχι μόνο δικό μου αλλά πολλών Αθηναίων που αγαπούν το Κουκάκι. Ο λόγος για το Ρίζα Ρίζα.

Ανεβαίνοντας προς τα πάνω στην Δράκου στο Κουκάκι θα το ξεχωρίσεις, όχι μόνο επειδή είναι γεμάτο κόσμο, αλλά επειδή θα σου βγάλει θετικά vibes. Ο χώρος του Ρίζα Ρίζα είναι φωτεινός με την διακοσμητική σκάλα με τις γλάστρες στα δεξιά της εισόδου να σου τραβά κατευθείαν το βλέμμα με το που φτάσεις.

nnn

nnn

nnnn

 

Ο χώρος είναι ένα πάντρεμα του μπακάλικου της γειτονιάς με vintage αισθητική κάτι που τον κάνει ιδιαίτερο ζεστό και φιλόξενο. Η βιβλιοθήκη, το μανάβικο, η πολυθρόνα στο βάθος είναι μερικά από αυτά που θα χαζέψεις και με το δίκιο σου. 

nnn

Φυσικά, η ματιά στέκεται και στην ανοιχτή κουζίνα, με τον σεφ να ανάβει φωτιές, κυριολεκτικά, ετοιμάζοντας τα πεντανόστιμα πιάτα. Γιατί δεν είναι δυνατό να πας στο Ρίζα Ρίζα και να μην φας.

nnn

 

nnn

Χοιρινή τηγανιά, μπιφτεκάκια, πατάτες baby, μίνι μπέργκερ είναι μόνο μερικά από αυτά μπορείς να δοκιμάσεις και να ευχαριστηθείς, με τα φρέσκα υλικά να είναι αδιαπραγμάτευτα. 

 

nnn

Αν βρεθείς στο Ρίζα Ρίζα σίγουρα κάποια στιγμή θα δεις να περνάνε από μπροστά σου pancakes… μην τους αντισταθείς. Είναι “ΤΑ” pancakes. Αφράτα λιώνουν στο στόμα με τη σοκολάτα και τη φράουλα να δένουν και να σε κάνουν να ονειρεύεσαι.

nnn

nnn

Αν το επιλέξεις για ποτό θα δεις πως ο κατάλογος είναι γεμάτος με κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα, όπως τσίπουρο και ούζο, με τις πολύ καλές τιμές να σε κάνουν να μην μένεις μόνο στο ένα και να δοκιμάζεις διαφορετικές γεύσεις.

nnn

 

nnn

Το Ρίζα Ρίζα είναι στέκι στο Κουκάκι. Είναι το καφέ που θα βρεθείς για να φας, να πιεις, να κουβεντιάσεις με την παρέα σου και να χαλαρώσεις. Γι’ αυτό άλλωστε το λέμε στέκι.

nnn

 

nnn

Ρίζα Ρίζα

nnn

 

nnn

Πεζόδρομος Δράκου 19, Κουκάκι

nnn

nnn