Αθλητισμός

Ένας ΠΑΟΚ που χάνεται “εκτός των τειχών” της Θεσσαλονίκης!

Ο "Δικέφαλος" έχει μείνει για πέντε σερί αγώνες, σε Ελλάδα και Ευρώπη, δίχως νίκη μακριά από τη Θεσσαλονίκη! Κάτι που έχει να συμβεί από την σεζόν 2010-2011, όταν κέρδισε στην όγδοη έξοδό του.

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ μόλις βγαίνει από τα «τείχη» της Θεσσαλονίκης είναι εμφανές και δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. «Εάν ήξερα ακριβώς τη λύση θα έκανα τα πάντα να λύσω το πρόβλημα. Δεν είναι τωρινό πρόβλημα, το είχαμε και πέρυσι. Προσπαθούμε να το λύσουμε. Θα πρέπει να βελτιωθούμε στη νοοτροπία, να αντιληφθούμε ότι και εκτός έδρας είμαστε το ίδιο καλή ομάδα όπως εντός έδρας και να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση», είχε παραδεχθεί μόλις την περασμένη Πέμπτη ο Χοσέ Αγχελ Κρέσπο.

Μετά το «0 στα 2», σε Κίεβο (ισοπαλία 1-1 με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ) και Εστερσουντ (ήττα με 2-0 από τη σουηδική ομάδα), πριν μπει άδοξα τέλος στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του, ο «Δικέφαλος» μέτρησε τρεις σερί ισοπαλίες μακριά από την Τούμπα. Οι δύο χωρίς να κουνηθεί το δίχτυ (0-0 σε Λειβαδιά και Ριζούπολη) και η τρίτη με το 1-1 στη Λάρισα στο επεισοδιακό ματς κόντρα στην ΑΕΛ.

Ανάλογο ξεκίνημα δίχως εκτός έδρας νίκη, μετά από πολλές απόπειρες, είχε να συμβεί από τη σεζόν 2010-2011. Τότε κέρδισε για πρώτη φορά στα τέλη Οκτώβρη, ένα ματς κυπέλλου με τον Εορδαϊκό και κολλητά κέρδισε και στην Κρήτη τον Εργοτέλη.

Καμία, όμως, σχέση το τότε με ότι συμβαίνει τώρα, το 2010 τότε είχαν προηγηθεί μεγάλες εκτός έδρας εμφανίσεις μέσα στην «Αμστερνταμ Αρίνα» (Αγιαξ-ΠΑΟΚ 1-1) και φυσικά υπήρξε και η ιστορική πρόκριση μέσα στην Πόλη επί της Φενερμπαχτσέ (1-1), αλλά και μια ισοπαλία στο ξεκίνημα των ομίλων, πρωτάρης τότε, μέσα το Μπριζ (1-1).

Πηγή: gazzetta.gr