Αθλητισμός

Από βασικοί σε ρολίστες

Ο ΠΑΟΚ έχει γίνει ποιοτικότερος και αυτό φαίνεται πλέον σε κάθε αποστολή και 11άδα.

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 5 παίκτες από την περσινή σεζόν δεν έχουν θέση στη βασική 11άδα του ΠΑΟΚ από το Σεπτέμβριο και μετά και αυτό βγαίνει σαν συμπέρασμα μετά από κάθε παιχνίδι και με κάποιους ακόμα και μετά από κάθε ανακοίνωση αποστολής. 

Υπεροπλία στα στόπερΜέσα στην περσινή σεζόν και πολύ περισσότερο μετά την αποχώρηση του Γιώργου Τζαβέλλα, τα στόπερ του ΠΑΟΚ ήταν πάνω κάτω σίγουροι. Κρέσπο και Βαρέλα θεωρούνταν βασικοί με τον Μαλεζά και τον Πούγγουρα να τους πλαισιώνουν είτε σε τιμωρίες, είτε τραυματισμούς, είτε όταν ο Βλάνταν Ίβιτς έπαιζε με τριάδα στην άμυνα. Φέτος ο ερχομός του Ζαμπράνο άλλαξε κατά πολύ τα πλάνα. Έκανε αυτομάτως έναν από τους Κρέσπο και Βαρέλα να ξέρουν ότι δεν θα είναι στην 11άδα (ο τραυματισμός του Κρέσπο έδωσε στον Βαρέλα την θέση δίπλα στον Περουβιανό) και τις περισσότερες φορές ο Μαλεζάς με τον Πούγγουρα θα βρίσκονται εκτός αποστολής.

Η παλιά τριάδα του άξοναΠέρσι η παρουσία του Κάνιας ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Φέτος τα πράγματα άλλαξαν. Ο Ισπανός μέσος έπαιξε για τελευταία φορά με τον Απόλλωνα Σμύρνης εκτός έδρας στις 11 Σεπτεμβρίου και έκτοτε δεν είναι στις αποστολές του Ραζβάν Λουτσέσκου. Από την άλλη μεριά σε μερικούς αγώνες εκτός αποστολής έμεινε και ο Εβγκέν Σάκχοφ με τον Ουκρανό μέσο να μπαίνει και πάλι στο κύπελλο σκοράροντας και δίνοντας τη νίκη στο Δικέφαλο. Ο Κάτσε είναι εκτός βασικής 11άδα, αλλά αυτό συνέβαινε και πέρσι, αλλά καταλήγουμε ότι οι Κάνιας και Σάκχοφ που πέρσι ήταν από τους βασικούς πυλώνες του άξονα του ΠΑΟΚ δεν θεωρούνται "βασικοί" ελέω Μαουρίτσιο, Ελ Καντούρι και μερικές φορές Πέλκα και Κάτσε φτάνοντας στους 3 τους παίκτες που αλλάζουν από πέρσι.

Μεσοεπιθετική γραμμή με σίγουρο τον ΠρίγιοβιτςΣτην επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ, ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς έχει ξεκινήσει βασικός σε όλα τα παιχνίδια που ήταν στην αποστολή, όπως και την περσινή σεζόν από την στιγμή που έφτασε στο 100%. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν και εδώ πολλές αλλαγές. Ο Ενρίκε περίσσευε και έτσι πήρε τον δρόμο του δανεισμού, την ίδια ώρα που και ο Μπίσεσβαρ φαίνεται να μην είναι μέσα στα βασικά πλάνα. Ο Βιεϊρίνια, ο Ελ Καντουρί και Πέλκας έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του Λουτσέσκου σε σχέση ακόμα και με τον Μακ που έχει ξεκινήσει στον πάγκο και στον αγώνα με το ΠΑΣ Γιάννενα και σε αυτόν με την Λάρισα. Μοναδικό ερωτηματικό μένει η θέση του Τζάλμα Κάμπος που είναι εκτός λόγω τραυματισμού και έτσι δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν θα είναι ή όχι στην ίδια θέση που ήταν και την περσινή σεζόν…

Πηγή: paok24.com