Γεύση

Τσιπούρα: Φτιάξτε τη με κρούστα αλατιού

Η τσιπούρα με κρούστα αλατιού είναι η συνταγή που χρειάζεται να φτιάξετε!

Το ψητό ψάρι σε κρούστα αλατιού είναι πεντανόστιμο και ιδιαίτερο με την σάρκα να λιώνει στο στόμα.

Υλικά

1 τσιπούρα 1 κιλού1/2 κιλό χοντρό αλάτι1 λεμόνι σε φέτες για το στομάχι του ψαριού1 κλωνάρι θυμάρι ή δενδρολίβανο ή άνιθο3 σκελίδες σκόρδο

Για την σος

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδοΠιπέρι και χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ανάψτε τον φούρνο στους 250 βαθμούςΠλύντε καλά την τσιπούρα και τοποθετήστε την σε ταψάκι που μπαίνει σε φούρνο (καλύτερα πάνω σε λαδόχαρτο)Περιχύστε το αλάτι και επικεντρώστε το στην επιφάνεια της τσιπούραςΔεν χρειάζεται να σκεπάσετε και τις δύο πλευρές, η μία αρκείΤοποθετήστε τα αρωματικά και τις φέτες λεμονιού στην κοιλιά του, δίπλα τα σκόρδα, χωρίς να τα ξεφλουδίσετε

Ψήστε την τσιπούρα για 40 λεπτά, χαμηλώστε λίγο τη φωτιά στους 200 βαθμούςΟταν βγει από τον φούρνο, παραμερίστε το αλάτι, βγάλτε τα φιλέτα του ψαριού και σερβίρετε καθαρά σε πιάτοΣτο λαδολέμονο που θα κάνετε, βάλτε και λίγο ξύσμα λεμονιούΣερβίρετε με βραστά λαχανικά ή σαλάτα, η πράσινα φασολάκια βουτύρου