Γεύση

Συνταγή: Ντόνατς γεμιστά με μαρμελάδα!

Η συνταγή για ένα αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων. Ντόνατς γεμιστά με μαρμελάδα.

Τα ντόνατς αποτελούν αγαπημένη απόλαυση για μικρούς και μεγάλους. Για τον λόγο αυτό και επειδή το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και ο καιρός θα μας κρατήσει μέσα, τι καλύτερο από το να δείτε τη συνταγή για ντόνατς γεμιστά με μαρμελάδα.

Υλικά

5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 1/4 κούπας γάλα1 φακελάκι ξερή μαγιά1/4 κ.τ.γ. αλάτι3 κ.τ.σ. μαργαρίνη λιωμένη1 αβγό

Για τη γέμιση: μαρμελάδα

Για το πασπάλισμα: ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

-Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε καλά το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι.-Σχηματίζουμε μια μικρή λακούβα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά, το γάλα και τη μαργαρίνη.-Ρίχνουμε το αβγό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη.-Πλάθουμε την ζύμη στο τραπέζι με λίγο αλεύρι ώστε να γίνει ελαστική.-Ύστερα την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου για μισή ώρα.-Όταν φουσκώσει την δουλεύουμε ξανά με τα χέρια και ύστερα την χωρίζουμε σε κομμάτια.-Πλάθουμε ώστε να πάρουν το σχήμα από το κλασικό στρογγυλό ντόνατ.-Αφού δώσουμε σχήμα, βάζουμε 1 κ.τ.γ. μαρμελάδα στο κέντρο και κλείνουμε με την ζύμη πιέζοντας ελαφρά.-Αφού έχουμε δώσει το σχήμα που θέλουμε στο ντόνατ, βάζουμε ένα κομμάτι κουβερτούρα στο κέντρο και κλείνουμε και πάλι με ζύμη, πιέζοντας ελαφρώς.-Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.-Προσθέτουμε μέσα τα ντόνατς κι όταν πάρουν χρώμα, τα αναποδογυρίζουμε ώστε να τηγανιστούν και από την άλλη.-Τα αφήνουμε μέσα σε μπολ ή πιατέλα με στρώσεις από απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξουν από το λάδι.-Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!