Τα ντόνατς αποτελούν αγαπημένη απόλαυση για μικρούς και μεγάλους. Για τον λόγο αυτό και επειδή το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και ο καιρός θα μας κρατήσει μέσα, τι καλύτερο από το να δείτε τη συνταγή για ντόνατς γεμιστά με μαρμελάδα.
Υλικά
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 1/4 κούπας γάλα1 φακελάκι ξερή μαγιά1/4 κ.τ.γ. αλάτι3 κ.τ.σ. μαργαρίνη λιωμένη1 αβγό
Για τη γέμιση: μαρμελάδα
Για το πασπάλισμα: ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
-Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε καλά το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι.-Σχηματίζουμε μια μικρή λακούβα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά, το γάλα και τη μαργαρίνη.-Ρίχνουμε το αβγό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη.-Πλάθουμε την ζύμη στο τραπέζι με λίγο αλεύρι ώστε να γίνει ελαστική.-Ύστερα την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου για μισή ώρα.-Όταν φουσκώσει την δουλεύουμε ξανά με τα χέρια και ύστερα την χωρίζουμε σε κομμάτια.-Πλάθουμε ώστε να πάρουν το σχήμα από το κλασικό στρογγυλό ντόνατ.-Αφού δώσουμε σχήμα, βάζουμε 1 κ.τ.γ. μαρμελάδα στο κέντρο και κλείνουμε με την ζύμη πιέζοντας ελαφρά.-Αφού έχουμε δώσει το σχήμα που θέλουμε στο ντόνατ, βάζουμε ένα κομμάτι κουβερτούρα στο κέντρο και κλείνουμε και πάλι με ζύμη, πιέζοντας ελαφρώς.-Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.-Προσθέτουμε μέσα τα ντόνατς κι όταν πάρουν χρώμα, τα αναποδογυρίζουμε ώστε να τηγανιστούν και από την άλλη.-Τα αφήνουμε μέσα σε μπολ ή πιατέλα με στρώσεις από απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξουν από το λάδι.-Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!