Ελλάδα

Παιδικοί Σταθμοί: Δεύτερη ευκαιρία να βρουν θέση 10.000 παιδιά

Να εγγράψουν τα παιδιά τους σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς θα έχουν τις επόμενες ημέρες χιλιάδες γονείς, που δεν τα κατάφεραν τον Ιούνιο.

Πιο συγκεκριμένα, στους παιδικούς σταθμούς θα μπορούν να εγγραφούν 10.000 παιδιά, καθώς αποφασίστηκε η αναδιανομή ισάριθμων vouchers.

Πρόκειται για vouchers που δεν χρησιμοποιήθηκαν τον Ιούνιο και κατόπιν εντολής του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, θα αναδιανεμηθούν.

Έτσι, οι ωφελούμενοι γονείς, που ενώ είχαν όλα τα δικαιολογητικά, δεν έλαβαν voucher τον Ιούνιο, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για την συμμετοχή στην αναδιανομή έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με τη σχετικά ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) η αναδιανομή θα γίνει με βάση αυστηρά τη μοριοδότηση που έλαβαν όλοι τον Ιούνιο, με την απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν εξασφαλίσει θέση σε παιδικό σταθμό δημόσιο ή ιδιωτικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τις εκτιμήσεις της ΕΕΤΑΑ όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αναδιανομής, ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων παιδιών μπορεί να προσεγγίσει τις 100.000, ενώ έχουν ήδη καλυφθεί όλοι οι αιτούντες, που ήταν κάτω από το όριο της φτώχιας, καθώς και το 95% των ΑμΕΑ.

Επίσης, φέτος σημειώθηκε ρεκόρ αιτήσεων, με αύξηση 12,5%. Συγκεκριμένα υπεβλήθησαν 117.000 αιτήσεις έναντι 106.000 το 2016, που αντιστοιχούν σε 150.000 παιδιά έναντι 132.600 πέρυσι.