Ελλάδα

Πετρελαιοκηλίδα: Μηνύσεις από τους δήμους που επλήγησαν από την ρύπανση στον Σαρωνικό

Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου θα υποβάλλουν οι δήμοι που επλήγησαν από την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιο «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ» και είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστια πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό.

Οι δήμαρχοι Γλυφάδας και Πειραιά ήδη έκαναν γνωστό πως θα υποβάλλουν μηνύσεις για να αποδοθούν ευθύνες για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι πόλεις τους από την πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήσε ρύπανση αρχικά στον Σαρωνικό.

Δήμαρχος Γλυφάδας: Υπάρχουν ευθύνες και παραλήψεις -Δεν μας ενημέρωσε κανείς

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου δήλωσε σήμερα πως αυτό που προέχει είναι να αποκατασταθεί η ζημιά στην παραλία και στη συνέχεια να γίνουν οι μετρήσεις στο νερό, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για την ποιότητα του ύδατος. Παράλληλα όμως τόνισε πως θα υποβάλλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για κάθε πράξη και παράλειψη που έχει συντελεστεί αναφορικά με τη θαλάσσια ρύπανση που προκλήθηκε στη περιοχή του Σαρωνικού. Μάλιστα η Γλυφάδα θα διεκδικήσει και την αποζημίωση για τη θαλάσσια ρύπανση και τη μόλυνση των ακτών της.

Δήμαρχος Πειραιά: Να ερευνηθούν οι ευθύνες -Μας ενημέρωσαν την Τρίτη

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ μίλησε για ολιγορία ενώ ζήτησε να ερευνηθούν και οι ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρίας με αφορμή τις σοβαρές καταγγελίες και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού που χαρακτηρίζει το πλοίο ως μια «κινητή οικολογική βόμβα». 

Παράλληλα τόνισε πως ενώ το περιβαλλοντικό ατύχημα έγινε την περασμένη Κυριακή, ο Δήμος ενημερώθηκε την Τρίτη το μεσημέρι, όταν πια η πετρελαιοκηλίδα είχε φτάσει στο νότιο θαλάσσιο μέτωπο της Αττικής.