Οι λάτρεις του κρέατος το ξέρουν καλά: Μετά το ψήσιμο το κρέα χρειάζεται… ξεκούραση, πριν κοπεί και φαγωθεί.
Ο σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής της εκπομπής Bizarre Foods, Άντριου Ζίμερν, έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη μυστικό σχετικά με την απόλαυση του κρέατος.
Πρέπει να σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.
Μάλιστα, υποστηρίζει πως το κρέας χρειάζεται να παραμείνει τουλάχιστον 45 λεπτά εκτός ψησταριάς και να έρχεται στο τραπέζι μας σχεδόν κρύα.
«Το μεγαλύτερο λάθος που οι περισσότεροι κάνουν είναι να τρώνε την ψητή μπριζόλα τους ζεστή. Προσωπικά, προτιμώ να την απολαμβάνω σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα και κρύα. Όταν το κρέας «ξεκουραστεί» και αρχίσει να κρυώνει όλο το λίπος “επιστρέφει” στους μυς με αποτέλεσμα το κρέας να γίνεται ακόμα πιο τρυφερό.
Αν ερχόσασταν στο σπίτι μου για γεύμα απόψε και μου λέγατε “ψήσε μου σε παρακαλώ μια μπριζόλα”, θα την έψηνα και στη συνέχεια θα την άφηνα εκτός γκριλ για 45 λεπτά για να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη σερβίρω. Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο απολαμβάνω στο έπακρο τη γεύση της».