Ελλάδα

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Στη μάχη και ο στρατός (pics)

Ερπυστιοφόρα του στρατού θα συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης. "Ξεφυτρώνουν" συνεχώς νέα μέτωπα. Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι Πυροσβέστες.

Το χωριό των Μαριών πλησίαζει η φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Αναφωνήτρια της Ζακύνθου, με τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους.

Τα μεσάνυχτα στο νησί θα φτάσουν ερπυστιοφόρα του στρατού για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, με τους Πυροσβέστες να αντιμετωπίζουν συνεχώς νέα μέτωπα.

Παράλληλα, στο νησί αναμένονταν, με το βραδινό δρομολόγιο, και άλλα 20 πυροσβεστικά οχήματα, με τα 14 εξ αυτών να είναι υδροφόρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Νέα πυρκαγιά το βράδυ του Σαββάτου ξέσπασε στο όρος Σκόπός, λίγα μέτρα μακριά από την πόλη της Ζακύνθου. Επί τόπου επιχειρούν δύο οχήματα με έξι άνδρες και υδροφόρες ιδιωτών.

Πύρινος κλοιός στην Αναφωνήτρια

Τον εφιάλτη έζησε το χωριό Αναφωνήτρια, με τουλάχιστον δύο σπίτια, δύο καταστήματα αλλά και κτηνοτροφικές μονάδες να καίγονται ολοσχερώς.

Η οδηγία για εκκένωση του χωριού δόθηκε από τα πρώτα λεπτά όταν διαπιστώθηκε ότι οι τεράστιες φλόγες κατευθύνονταν απειλητικά προς τα πρώτα σπίτια, με τους ισχυρούς ανέμους να επιταχύνουν την πορεία της. Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια μέσα σε ελάχιστα λεπτά με τους τελευταίους κατοίκους να προσπαθούν, μέχρι την ύστατη στιγμή, να σώσουν τις περιουσίες τους.

Κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να βοηθήσουν τους πυροσβέστες με όποιο τρόπο μπορούν και οι περισσότεροι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.