Κόσμος

Φονικός τυφώνας στο Χονγκ Κονγ – Τουλάχιστον 6 νεκροί

Σύμφωνα με την αστυνομία τραυματίστηκαν 120 άνθρωποι.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας τυφώνα στο Χονγκ Κονγκ.

Εκτεταμένες πλημμύρες έπληξαν την πόλη Μακάο, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, ενώ στις εικόνες που προβάλλονται από τηλεοπτικά δίκτυα φαίνονται αυτοκίνητα να έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό και άνθρωποι να επιχειρούν να διασχίσουν τους δρόμους κολυμπώντας.

Η κυβέρνηση του Μακάο γνωστοποίησε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν καταπλακώθηκε από έναν τοίχο, ένας άλλος όταν έπεσε από μπαλκόνι τετάρτου ορόφου, ενώ ένας Κινέζος τουρίστας όταν παρασύρθηκε από ένα φορτηγό. Προς το παρόν δεν έχουν δημοσιοποιηθεί λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου άλλων δύο ανθρώπων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Πολλές περιοχές βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης από την κακοκαιρία και τα καζίνο στην περιοχή λειτουργούν χάρη στις γεννήτριες. Προβλήματα έχουν διαπιστωθεί και στην υδροδότηση, ενώ περίπου 50 πτήσεις ακυρώθηκαν.

Στο Χονγκ Κονγκ οι θυελλώδεις άνεμοι και οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν τον θάνατο ενός άνδρα, 83 ετών, που έπεσε στην θάλασσα και τον τραυματισμό 120 ανθρώπων, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Ο τυφώνας είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν στο έδαφος εκατοντάδες αεροσκάφη και το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου.