Μια σαλάτα που μπορεί να χρησιμεύσει για κυρίως πιάτο και μπορεί να είναι άκρως χορτασική.
Υλικά
300 γραμμάρια πατάτες1 χταπόδι φρέσκο1 καρότο1 κλωνάρι σέλινο1 κρεμμύδι2 φύλλα δάφνης2 κουταλιές σούπας ξύδιΑλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
Εκτέλεση
Ζητήστε από τον ψαρά να σας ετοιμάσει και καθαρίσει το χταπόδιΠλύντε το καλά σε κρύο νερόΣε κατσαρόλα βάλτε νερό, το καρότο ολόκληρο, το σέλινο, το κρεμμύδι ολόκληρο, τα φύλλα δάφνης και το ξύδιΒάλτε τα να βράσουνΚρατώντας το χταπόδι από το κεφάλι βουτήξτε το 3-4 φορές στο καυτό νερόΡίξτε το χταπόδι στην κατσαρόλα, καλύψτε και βράστε για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιάΚαθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε κύβουςΒράστε τις σε αλμυρό νερό για 15-20 λεπτά (να μη λιώσουν)Στραγγίστε τις και αφήστε τις να κρυώσουνΣτραγγίστε το χταπόδι και κόψτε σε κομμάτιαΣερβίρετε με ελαιόλαδο, λεμόνι, μαϊντανό -Αλατίστε με προσοχή
Καλή σας όρεξη!