Είναι ένα πολύ απλό φαγητό, αλλά πεντανόστιμο. Ωστόσο, όπως όλα θέλει την τέχνη του.
Η στραπατσάδα είναι ένα από τα κορυφαία πιάτα πολλών, με τα αυγά να δένουν με την τομάτα και να προκαλούν έκρηξη γεύσεων.
Η συνταγή καλοκαιρινή και πανεύκολη:
Υλικά
4 μεγάλες, ώριμες, βιολογικές ντομάτες4 αυγά2 κουταλιές ελαιόλαδοΑλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βγάλτε τα αυγά από το ψυγείο να περάσουν σε θερμοκρασία δωματίουΠλύντε καλά και χωρίς να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες τρίψτε τις στον τρίφτη -Βάλτε τις σε βαθύ και βαρύ τηγάνι, χωρίς λάδιΣε μέτρια φωτιά αφήστε τον πολτό ντομάτας να βγάλει όλα τα υγράΑνακατέψτε συχνά, για 7-8 λεπτά τουλάχιστον, όσο πάρειΟταν δεν έχουν μείνει πλέον καθόλου υγρά ρίξτε στο τηγάνι τις 2 κουταλιές ελαιόλαδοΑνακατέψτε καλά, σταθερά, η ντομάτα θα έχει αρχίσει να γίνεται μια κόκκινη σάλτσαΧτυπήστε καλά τα αυγά και προσθέστε ταΑνακατέψτε το μείγμα για 2 λεπτάΕτοιμο!Σε αυτή την βασική συνταγή μπορείτε να προσθέσετε: πράσινη πιπεριά, λίγο μπούκοβο, τριμμένη φέτα ή μαϊντανό από πάνω